Έξι στροφές μια χρονιά για το «τριφύλλι»

Ο Παναθηναϊκός σε έξι ματς μπορεί να στεφθεί νταμπλούχος, ή να μείνει ακόμη κι εκτός Ευρώπης. Το τρίτο φαβορί του τίτλου με βάση τους μπουκ τα σπάει στην επίθεση, πήρε φόρα στα play offs, αλλά στο… τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό

Του Νίκου Συνοδινού

 

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μια ανάσα από την κορυφή πέντε στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Σε έξι ματς , συμπεριλαμβανομένου του τελικού κυπέλλου, κρίνεται ολόκληρη η σεζόν για το «τριφύλλι».

Οι πράσινοι του Φατίχ Τερίμ, μπορεί να φθάσουν στο νταμπλ ή ακόμη και να μείνουν όχι μόνο άτιτλοι, αλλά και εκτός Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός στις στοιχηματικές εταιρείας προσφέρεται ως τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με απόδοση 4.00, όμως δεν μπορεί να παραβλεφθεί πως, βάση της ειδικής βαθμολογίας των play offs της βρίσκεται στη πρώτη θέση και μάλιστα η διαφορά σε σχέση με την περασμένη σεζόν είναι εμφανής.

Ο Παναθηναϊκός μετά τη νίκη επί της Λαμίας  έφτασε τους 12 βαθμούς, αφού είχαν προηγηθεί οι νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη αλλά και η ήττα από τον ΠΑΟΚ. Οι “πράσινοι” έχουν μειώσει τη διαφορά από την κορυφή μόλις στον 1 βαθμό και στη 1η θέση του ειδικού βαθμολογικού πίνακα των play offs, μιας και η ΑΕΚ έχει συγκεντρώσει από 10 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ είναι στους 7 ενώ ο Ολυμπιακός 6 (με αγώνα λιγότερο οι δυο τελευταίοι).

Το «τριφύλλι» την περασμένη σεζόν είχε τερματίσει στην κορυφή της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος δυο πόντους πάνω από την ΑΕΚ, αλλά στο μίνι πρωτάθλημα πήρε 17 βαθμούς σε 10 αγωνιστικές. Άφησε δηλαδή 13 πόντους. Αντίστοιχα η Ένωση πήρε 24 βαθμούς στα play offs κι έτσι στέφθηκε πρωταθλήτρια με διαφορά πέντε πόντων απ’ τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Λαμία την ερχόμενη αγωνιστική των play offs, ένα ματς που φαίνεται να είναι το πιο εύκολο για τους “πράσινους”, αφού “πέταξαν” από νωρίς τα ντέρμπι στο πρώτο μισό του μίνι πρωταθλήματος. Η Λαμία μετράει 5/5 ήττες σε αυτό, με τον Παναθηναϊκό να έχει σχετικά ευκολότερη συνέχεια στον δεύτερο γύρο των play offs.

Για την Λαμία την οποία αντιμετωπίζει την Κυριακή(17:00) ο Παναθηναϊκός στη Φθιώτιδα, αυτή είναι η πρώτη της παρουσία στα play off αφού δεν έχει καταφέρει ξανά να μείνει τόσο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, συνεπώς έχει ήδη μια πετυχημένη σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει και έχει “ξορκίσει” τον κακό δαίμονα της Λαμίας από πάνω του, αφού τους τελευταίους 10 αγώνες απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας μετράει 9 νίκες, μια ισοπαλία και καμία ήττα. Μπορεί κανένα παιχνίδι να μην είναι εύκολο στα play offs αλλά ο Παναθηναϊκός φαίνεται να βγάζει αντίδραση και να έχει “άρνηση” στην ήττα.

Υπάρχει στους παίκτες του η δίψα για τον τίτλο του πρωταθλητή και πλέον ρίχνει όλο του το βάρος στο πρωτάθλημα μέχρι τον τελικό του κυπέλλου απέναντι στον Άρη.

Περιθώρια απωλειών δεν υπάρχουν στην Φθιώτιδα, καθώς την Τετάρτη(20:30) ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην “Opap Arena”, το οποίο χαρακτηρίζεται κλειδί. Την Κυριακή 28 Απριλίου οι πράσινοι υποδέχονται στον Άρη(20:30) που είναι τυπικά αδιάφορος. Στα δύο τελευταία ματς, ο Παναθηναϊκός παίζει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη 8 Μαΐου και με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο την Κυριακή 12 Μαΐου. Σε τέτοιο επίπεδο όλα τα παιχνίδια χάνονται και όλα κερδίζονται.

Όπλο η γραμμή κρούσης

Όπλο του στην προσπάθεια να κόψει πρώτος το νήμα έχει ο Παναθηναϊκός τη γραμμή κρούσης. Ήδη με τα τρία γκολ που πέτυχε σε βάρος της Λαμίας, έφτασε τα 74 τέρματα στο διανυόμενο πρωτάθλημα και έχει κάνει την καλύτερη επίδοση από πλευράς παραγωγικότητας τα τελευταία 25 χρόνια.

Τη σεζόν 1999-00, με το ρεκόρ των 92 τερμάτων είναι η τελευταία φορά που ξεπέρασε τα 70 γκολ, ενώ η δεύτερη καλύτερη επίδοση των τελευταίων 25 ετών είναι τα 68 γκολ του 2014-15. Οι πράσινοι στα 65 χρόνια της Α’ Εθνικής/Super League έχουν ξεπεράσει το όριο των 80 τερμάτων δέκα φορές. Απ’ ότι φαίνεται θα τα καταφέρουν και πάλι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα