Καντονά: Σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια η κλωτσιά που έμεινε στην ιστορία

Μία ημέρα σαν σήμερα πριν από 29 χρόνια ο Ερίκ Καντονά έκανε χτύπημα «kung fu» σε οπαδό της Κρίσταλ Πάλας, δημιουργώντας …θόρυβο, αντιδράσεις, συζητήσεις και πολλά πρωτοσέλιδα.

Στις 25 Ιανουαρίου του 1995 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δοκιμαζόταν στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας, με τους «Κόκκινου ςΔιαβόλους» να κυνηγάνε τον τρίτο σερί τίτλο, έχοντας επενδύσει σε ταλέντο από τις ακαδημίες της ομάδας και σημαντικές μεταγραφές – όπως αυτή του χαρισματικού αλλά απίστευτα οξύθυμου και εκκεντρικού Ερίκ Καντονά.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ο «Βασιλιάς», όπως ήταν το παρατσούκλι του, αντέδρασε στο τράβηγμα της φανέλας με ένα χτύπημα στον Ρίτσαρντ Σο της Κρίσταλ Πάλας. Ο διαιτητής τον απέβαλε ωστόσο τα πράγματα ξέφυγαν ακόμη περισσότερο…

Ένας οπαδός της Κρίσταλ Πάλας εξαπέλυσε ένα απίστευτο υβρεολόγιο κατά του Γάλλου άσσου, ο οποίος δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει τίποτε αναπάντητο. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος αργότερα, περισσότερο απ΄όλα τον εξόργισαν οι ρατσιστικές αναφορές κατά της Γαλλίας.

Ποτέ ένας άνθρωπος δεν πήδηξε τόσο ψηλά για να φτάσει τόσο χαμηλά». Ήταν το πρωτοσέλιδο της «L’Equipe», την επόμενη ημέρα (26.1.95).

«Οι άνθρωποι σου λένε διάφορα πράγματα όταν παίζεις. Όμως έρχεται κάποια στιγμή, που δεν μπορείς να το δεχθείς αυτό», είπε ο Καντονά που ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.

Τιμωρήθηκε με εννέα μήνες αποκλεισμό και καταδικάστηκε σε δύο εβδομάδες φυλάκισης, ποινή μετατρεπόμενη σε 120 ώρες κοινωνικών υπηρεσιών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα