Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ στην Προύσα επί της Τόφας 88-87

Κυριάρχησε στην δεύτερη παράταση κι έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League!

Ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Προύσα και έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στους «16» του Basketball Champions League!  Σε θρίλερ που διήρκησε 50 λεπτά (!), ο «δικέφαλος του βορρά» πήρε τη μεγαλύτερη νίκη του στη σεζόν, φεύγοντας με το διπλό από το «Tofas Spor Salonu» και την έδρα της Τόφας με σκορ 88-87 μετά από δύο παρατάσεις, στο Game 2 της σειράς των δύο ομάδων στα play-in της διοργάνωσης!

Ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα του αγώνα, και παρά το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ συμπλήρωσε πέντε ομαδικά φάουλ από το 3ο κιόλας λεπτό, κατάφερε και ήταν κοντά στο σκορ. Με τον ΜακΝίς να κυριαρχεί στην αντίπαλη ρακέτα και να πετυχαίνει 8 γρήγορους πόντους, οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν με 11-10 στο 5’, ενώ λίγο αργότερα, με το δεύτερο τρίποντο του Φρίντρικσον στο ματς, οι φιλοξενούμενοι πήγαν στο 14-12. Κάπου εκεί, τα μαζεμένα λάθη στα οποία υπέπεσε ο ΠΑΟΚ, σε συνδυασμό με τις κακές επιστροφές του στην άμυνα, είχαν σαν αποτέλεσμα οι Τούρκοι να τρέξουν ένα αναπάντητο σερί 1-0 για το +9 και το 23-14, προτού μειώσει στο 23-16 της περιόδου ο Τσαϊρέλης από την γραμμή των βολών.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο κυριάρχησαν οι σκληρές άμυνες και τα πολλά χαμένα σουτ των δύο ομάδων, μια συνθήκη η οποία και ευνοούσε το παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Το σύνολο του Φώτη Τακιανού μπορεί να δέχθηκε το πρώτο σουτ εντός πεδιάς από την Τόφας μετά από 4,5 λεπτά αγώνα, ωστόσο, ούτε ο ίδιος ήταν εύστοχος, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο -8 (27-19). Από τα μέσα της περιόδου και έπειτα, η καλή και πιεστική άμυνα του «δικεφάλου» απέδωσε καρπούς, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει ψυχολογία, αλλά και εύκολα καλάθια στο τρανζίσιον. Από τέτοιες καταστάσεις, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα σερί 7-0 με τα καλάθια του ΜακΝίς και το τρίποντο του Τσιακμά, μειώνοντας στον πόντο (27-26) στο 17′. Οι Γουίνστον και Ντένμον βρήκαν σκορ για τους γηπεδούχους στο τελευταίο λεπτό, με τον ΠΑΟΚ να έχει την απάντηση με το τρίποντο του Μπελιάουσκας στο φινάλε, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ με την ελάχιστη τιμή της διαφοράς για το 32-31 του ημιχρόνου.

Η καλή εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο διάστημα της δεύτερης περιόδου, συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο. Με την σκληρή και πιεστική άμυνα να αποτελεί «σταθερά», ο «δικέφαλος του βορρά» βρήκε και τον πολυπόθητο ρυθμό στην επίθεση που έψαχνε στο πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες αντάλλαζαν «χτυπήματα» στις αρχές της τρίτης περιόδου για το 37-37 στο 25′. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ήρθε η αγωνιστική εκτόξευση του «δικεφάλου», ο οποίος με όπλο το μακρινό του σουτ έχτισε γερές βάσεις για τη νίκη. Με τρία διαδοχικά τρίποντα δια… χειρός Τσιακμά, Μπελιάουσκας και Χάρισον, ο ΠΑΟΚ πήγε στο +6 (40-46), με το κάρφωμα του Γκίλμορ και το νέο τρίποντο του Τσιακμά λίγο αργότερα να πηγαίνει για πρώτη φορά τη διαφορά στο +10 για το 51-41 στο 29′! Οι γηπεδούχοι ροκάνισαν λίγο τη διαφορά στο τελευταίο λεπτό, προτού ο Τσιακμάς με μακρινό buzzer beater τρίποντο να διαμορφώνει το 54-44 του δεκαλέπτου!

Με τις δύο εύστοχες βολές του Χάρισον για το +12 (44-56) του ΠΑΟΚ ξεκίνησε η τέταρτη και τελευταία περίοδος. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να προστατέψουν, αλλά και να διαφυλάξουν αυτή τη σημαντική διαφορά που έχτισαν, με την Τόφας να κάνει την αντεπίθεσή της και να φέρνει το ματς στα ίσα για το 60-60 στο 35′. Και ενώ το μομέντουμ ήταν με το μέρος των γηπεδούχων, ο Χάρισον, με «κρύο αίμα», πήρε στις πλάτες του τον «δικέφαλο» και με τέσσερις πόντους και μία ασίστ στο τρίποντο του Μαργαρίτη, έστειλε την ομάδα του στο 67-62 στο 37′. Τα διαδοχικά τρίποντα των Φρίντρικσον, Χόμλι και Ο’ Μπράιεν έκαναν το σκορ 70-68, για να ισοφαρίσει ο Γουάιλι (70-70) στα 65” πριν το φινάλε. Ο ΠΑΟΚ είχε δύο φορές να πάρει τη νίκη στο τέλος, όμως ο Χάρισον αστόχησε σε δύο δύσκολα λέι απ, και κάπως έτσι το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Φρίντρικσον έβαλε τον ΠΑΟΚ ξανά μπροστά με 72-74, ο ΜακΝίς έχασε δύο κρίσιμες βολές, όμως έπαιρνε τα ριμπάουντ. Η Τόφας έμεινε κοντά με τρίποντο του Ουίνστον (75-76), Ο Φρίντρικσον έχασε δύο επιθέσεις και μετά το αντικανονικό κόψιμο του έμπειρου Σχίζα το προβάδισμα άλλαξε ξανά χέρια με το 78-76 στα 36” για το τέλος. Ωστόσο, ο Χάρισον ήταν εκεί ισοφαρίζοντας σε 78-78, με τον Ουίνστον να αστοχεί στην τελευταία επίθεση.

Το τρίποντο του Τσιακμά δημιούργησε το 81-83, όμως τα χαμένα ριμπάουντ έδωσαν τρεις ευκαιρίες επίθεσης στην Τόφας, που προσπέρασε με τρίποντο του Μέι (84-83). Όντας ψύχραιμος στις βολές (3/3) ο Φρίντρικσον έκανε το 85-88, ο Ντένμον μείωσε (87-88), ο ΜακΝίς έβγαλε την άμυνα, ο Μπελιάουσκας έχασε το τρίποντο και στα 6” ο Σάκιτς εκτέλεσε από τα 8+ μέτρα, αστοχώντας, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να ξεσπούν.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 32-31, 44-54, 70-70κ.δ., 78-78 α’ παρ., 87-88 β΄ παρ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα