Ανεβαίνει ο πήχης των στόχων 12μηνου στην Eurobank

Τα ισχυρά αποτελέσματα της τράπεζας στο γ’ τρίμηνο του έτους προεξοφλούν τη διανομή μερίσματος, το οποίο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ανέρχεται κατ’ ελάχιστον στο 25% των φετινών κερδών

Τα δικαιολογημένα χαμόγελα που έφερε στη διοίκηση Καραβία της Eurobank οι καλές επιδόσεις που πέτυχε στο εννεάμηνο του έτους η συστημική τράπεζα οδηγούν νομοτελειακά και στην αναθεώρηση προς τα πάνω των στόχων για το «κλείσιμο» του 2023.

Με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται σε σχεδόν ένα δισεκατομμύριο στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, εκτιμάται ότι τα προ φόρων κέρδη για το σύνολο της χρήσης θα ανέλθουν σε 1,5 δισ. ευρώ, το βασικό λειτουργικό κέρδος αναμένεται να «τσιμπήσει» κι αυτό ανοδικά φτάνοντας το €1,4 δισ., ενώ περεταίρω αποκλιμάκωση στο 4,5% προβλέπεται ότι θα «γράψει» ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Τα ισχυρά αποτελέσματα της Eurobank στο γ’ τρίμηνο του έτους προεξοφλούν, εξάλλου, τη διανομή μερίσματος, το οποίο εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ανέρχεται κατ’ ελάχιστον στο 25% των φετινών κερδών της τράπεζας.

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να θολώνει ελαφρώς την μεγάλη εικόνα, αυτό είναι ο ρυθμός των καθαρών εκταμιεύσεων του τρέχοντος έτους που είναι δυσμενέστερος του αναμενόμενου, με τη μεγαλύτερη πτώση να καταγράφεται στη στεγαστική πίστη αλλά και στα δάνεια μεγάλων επιχειρήσεων. Έστω κι έτσι, πάντως, στην διοίκηση Καραβία εδραία είναι η πεποίθηση ότι το ερχόμενο έτος θα καταγραφεί ανάκαμψη, η οποία αναμένεται να υποβοηθηθεί από την σταθεροποίηση των επιτοκίων.

Αυτό που πιθανότατα θα πρέπει να αποκλειστεί είναι μια διεθνής επέκταση της Eurobank καθώς για την ώρα τα… εξωστρεφή σχέδια εξαντλούνται στη αύξηση του ποσοστού της τράπεζας στην Ελληνική Τράπεζα Κύπρου στο 55%.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα