Ορόσημο για την Intrakat η εξαγορά της Άκτωρ

Η νέα μεγεθυμένη Intrakat θα διαθέτει συνολικό ανεκτέλεστο ύψους 5 δισ. ευρώ και θα προσφέρει σημαντικές συνέργειες στον τομέα των κατασκευών, των ΣΔΙΤ, των παραχωρήσεων και της ενέργειας, με χαρτοφυλάκιο 370 έργων

Έναν καινούργιο ισχυρότατο «παίχτη» στην κατασκευαστική αγορά όχι μόνο εντός των ελληνικών συνόρων αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης «γεννά» το deal εξαγοράς της Άκτωρ από την Intrakat, που έπειτα από το πράσινο φως που έδωσε η Επιτροπή Ανταγωνισμού το μόνο που υπολείπεται για να πάρουν μπρος οι μηχανές είναι να πέσουν οι υπογραφές και να γίνει η οικονομική συναλλαγή.

Στο οικονομικό της σκέλος η συμφωνία εξαγοράς προβλέπει την καταβολή εκ μέρους του ομίλου Intrakat τιμήματος ύψους €110.813.000 στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στο οποίο θα πρέπει να προστεθεί το ποσό των €114.000.000 που αφορά ενδοομιλικές υποχρεώσεις της Άκτωρ στη μητρική εταιρεία και σε διάστημα 19 μηνών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής θα αποπληρωθεί σταδιακά από την Άκτωρ με εγγυήτρια την Intrakat.

Η νέα μεγεθυμένη Intrakat της «τριπλέτας» ΜπάκουΚαϋμενάκηΕξάρχου θα διαθέτει συνολικό ανεκτέλεστο ύψους 5 δισ. ευρώ (εκτίμηση για τις 31/12/23) και θα προσφέρει σημαντικές συνέργειες στον τομέα των κατασκευών, των ΣΔΙΤ, των παραχωρήσεων και της ενέργειας, με χαρτοφυλάκιο 370 έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, συνδυαστικό κύκλο εργασιών της τάξης του 1 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και ανθρώπινο δυναμικό περισσοτέρων από 3.000 εργαζομένων.

Υπό το πρίσμα των παραπάνω μεγεθών, δεν είναι υπερβολή η εκτίμηση της διοίκησης Εξάρχου ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας αποτελεί ορόσημο για την πορεία του Ομίλου Intrakat καθώς επισφραγίζει τη δυναμική αναπτυξιακή και εξωστρεφή πορεία του.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα