Η αλήθεια του Άδωνη και η… αναλήθεια των τρολ που εργαλειοποιούν την τραγωδία των Τεμπών

Προσπαθώντας να κερδίσουν ψίχουλα δημοφιλίας και τηλεθέαση οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ζητούν την κατατόμηση του υπουργού Εργασίας

Σε εποχές βασιλείας των fake news όπου την ατζέντα της επικαιρότητας την επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό –αν δεν την καθορίζουν κιόλας– τα τρολ που δημοσιολογούν στα κοινωνικά δίκτυα, αναδείχτηκε ως έγκλημα καθοσιώσεως μία αποστροφή δημόσιου λόγου του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη για τα Τέμπη.

Πρόκειται για την γνωστή πλέον φράση που στο πλαίσιο συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM χρησιμοποίησε ο εκ των αντιπροέδρων της Ν.Δ. για να καταδείξει ότι η κοινωνική πλειοψηφία ελάχιστα ενδιαφέρεται για τις προβλεπόμενες ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ που αφορούν τη διερεύνηση των αιτίων της τραγωδίας των Τεμπών, καθώς το μεγάλο άγχος των πολιτών είναι ο βιοπορισμός εν μέσω ακρίβειας των ιδίων και των παιδιών τους, η δημόσια ασφάλεια, αλλά και το μακελειό στη Μέση Ανατολή.

Όποιος δεν ήταν αυτήκοος μάρτυρας των όσων ΣΥΝΟΛΙΚΑ ειπώθηκαν στην επίμαχη συνέντευξη Γεωργιάδη στον REAL FM και αρκεστεί στα όσα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, θα πιστέψει ότι ο Άδωνις επέδειξε κακουργηματική κυνικότητα και εκτόξευσε μία απίστευτη ύβρη (με την αρχαιοελληνική σημασία του όρου) προς τους 57 νεκρούς των Τεμπών και τους συγγενείς τους. Για να δούμε, λοιπόν, ποια ήταν η ακριβής διατύπωση του υπουργού Εργασίας:

«Ο Κ. Μητσοτάκης απολαμβάνει μια πρωτοφανή πολιτική κυριαρχία. Κατά τη γνώμη μου ο λόγος αυτής της κυριαρχίας είναι γιατί όλοι του οι πολιτικοί αντίπαλοι έχουν αποφασίσει, δεν ξέρω για ποιους λόγους, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν, παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους.

»Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους 100 συμπολίτες μας, άμα τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για Εξεταστική ή για Προκαταρκτική Επιτροπή για τα Τέμπη; Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, πόσοι ενδιαφέρονται για το αν θα βρει το παιδί τους δουλειά, πόσοι ενδιαφέρονται για το μεταναστευτικό, πόσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια…».

Ή παντελή άγνοια της ελληνικής γλώσσας ή μεγάλη ανάγκη για διαστρέβλωση απαιτείται για να μεταφράσει κάποιος τις παραπάνω δηλώσεις ως αλαζονική αδιαφορία και προσβολή νεκρών. Και το λέμε αυτό διότι πέρα από τις διευκρινήσεις που έδωσε ο ίδιος ο Άδωνις, ακόμη και ο δημοσιογράφος Αντώνης Δελατόλας που μαζί με τον Νίκο Χατζηνικολάου πήρε την επίμαχη συνέντευξη είπε το πρωί της Πέμπτης ότι ήταν ξεκάθαρο στον ίδιο πως ο υπουργός εστίασε την κριτική του στην επιλογή των κομμάτων της αντιπολίτευσης να παίξουν με το θέμα των Τεμπών και όχι σε αυτό καθ’ αυτό το γεγονός της τραγωδίας.

Σε κάθε περίπτωση ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, αντιθέτως έσπευσε να την απευθύνει δημόσια λέγοντας μάλιστα ότι λόγω την πολύχρονης εμπειρίας του στη μιντιακή έκθεση θα έπρεπε να είχε αυτοπροστατευθεί «από την διαστρέβλωση που θα ακολουθούσε».

Η αλήθεια, πάντως, του Άδωνι δεν αλλοιώνει την σκοπούμενη κατά τα φαινόμενα αναλήθεια των τρολ του διαδικτύου, ούτε βεβαίως την μικροκομματική εκμετάλλευση του ευαίσθητου θέματος από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Αλλά κι αυτό το έκανε πενηνταράκια ο Άδωνις, εξηγώντας στους επίδοξους ιεροεξεταστές του ότι η Δικαιοσύνη διερευνά το θέμα των Τεμπών κι ότι η συνταγματική πρόβλεψη λέει ότι πως αν από αυτή την έρευνα προκύψουν πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικού προσώπου, τότε ο λόγος θα περάσει στο Κοινοβούλιο για τα περαιτέρω.

Αν, τώρα, η Κουμουνδούρου και η Χαριλάου Τρικούπη διαρρηγνύουν τα πολιτικά ιμάτιά τους ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα δίχως η Θέμιδα να έχει αποφανθεί προς τούτο και απλώς τσακώνονται μεταξύ τους για τον αν πρέπει να γίνει Προανακριτική ή Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, μένει να απαντηθεί η αναρώτηση ποιος τελικά εργαλειοποιεί τον χαμό 57 αθώων ψυχών και τον θρήνο τόσων οικογενειών που έμειναν πίσω… Και σίγουρα αυτός δεν είναι ο Άδωνις, αλλά οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που προσπαθώντας να κερδίσουν ψίχουλα δημοφιλίας και τηλεθέαση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μεν Κασσελλάκης θεωρεί πως αν ο Μητσοτάκης δεν αποπέμψει τον Άδωνι από την κυβέρνηση «προσυπογράφει τη δήλωσή του, ενστερνίζεται την ίδια αλαζονεία και πολιτική χυδαιότητα και δικαιώνει τον τίτλο του πρωθυπουργού μειωμένης συναισθηματικής νοημοσύνης», στο δε ΠΑΣΟΚ το γραφείο Τύπου «αποφάνθηκε» ότι ο Κυριάκος δεν θα αποδοκιμάσει τον υπουργό Εργασίας επειδή «εκείνος κρατά τη μπαγκέτα της αλαζονείας και της αμετροέπειας», μπλέκοντας την υπόθεση των Τεμπών με τις υποκλοπές αλλά και τη δολοφονική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν τον Αύγουστο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Άβυσσος η ψυχή του (αντιπολιτευόμενου) ανθρώπου…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα