Μετά από μισό αιώνα οι πεντάρες του Παναθηναϊκού

Sports Παρασκήνια

Ο Πανσερραϊκός μέχρι πρότινος είχε την εικόνα σκληρής ομάδας. Ενός συνόλου που πούλαγε πολύ δύσκολα το τομάρι της. Στη Λεωφόρο όμως ο Παναθηναϊκός τον σμπαράλιασε. Και δεν ήταν τυχαίο. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε από την περσινή άμυνα στην… επίθεση. Πλέον έχει το υλικό και τις λύσεις να το πετύχει. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 5-0 του Πανσερραϊκού την Κυριακή το βράδυ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και μόλις στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος έχει σημειώσει αξιομνημόνευτη παραγωγικότητα. Είναι η τρίτη φορά τις εννέα πρώτες αγωνιστικές που το «τριφύλλι» έριξε τρεις πεντάρες. Πριν από τη νίκη επί της ομάδας των Σερρών ο Παναθηναϊκός  είχε επικρατήσει σημειώνοντας πέντε γκολ και απέναντι στον Παναιτωλικό στις 16 Σεπτεμβρίου στο Αγρίνιο, αλλά και κόντρα στον Ατρόμητο στις 8 Οκτωβρίου.

Πότε είχε συμβεί κάτι ανάλογο; Όταν ο Παναθηναϊκός είχε φθάσει στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης και στο επόμενο πρωτάθλημα μπήκε με τη φόρα του… υπερόπλου της χώρας. Στην έναρξη της σεζόν 1971-72 οι πράσινοι είχαν επικρατήσει του Φωστήρα την 3η αγωνιστική με 7-2 εντός, απέναντι στα Τρίκαλα με 5-0 εντός έδρας για την 6η αγωνιστική και απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης για την 9η αγωνιστική με 5-0. Πέρασε πάνω από μισός αιώνας από τότε και το «τριφύλλι» άνθισε ξανά επιθετικά.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα