Ακόμη ψάχνει ο Τσαγκαράκης…

Sports Παρασκήνια

Πολλά εκατομμύρια ευρώ κόστισε στους Έλληνες φορολογούμενους το VAR. Πολλοί ήταν αυτοί που θεώρησαν πως τα περισσότερα προβλήματα που αφορούν διαιτητικές αποφάσεις θα λυθούν. Ακόμη όμως και οι καλόπιστοι βλέπουν να συμβαίνουν πολλά και διάφορα στους αγώνες με τους VARίστες πρωταγωνιστές. Είναι προφανές πως κάποιοι έχουν… επαναπαυθεί στους παχυλούς μισθούς τους και την τεχνολογία κι έχουν αφήσει στην άκρη την εκπαίδευση των διαιτητών.

Γιατί στις περισσότερες των περιπτώσεων σκοπιμότητα δεν υπάρχει. Όμως οι αδυναμίες είναι εμφανείς. Την περασμένη Κυριακή… μας πήρε ο ύπνος μέχρι ν’ αποφανθεί ο Τσαγκαράκης αν είναι γκολ ή όχι το τρίτο του Ατρόμητου στο Περιστέρι, στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό. Ο Βέργος του Ατρόμητου πέτυχε κανονικό γκολ, όμως ο Νικολαΐδης κακώς υπέδειξε οφσάιντ. Έτσι έγινε έλεγχος επιβεβαίωσης από το VAR κάνοντας χρήση την τρισδιάστατη γραμμή του οφσάιντ. Ο Χανιώτης VARίστας εδέησε να ενημερώσει τον διαιτητή πως δεν υπάρχει παράβαση, μετά από 8 λεπτά. Τι έλεγχο έκανε ο άνθρωπος σε μια φάση, όπου το λάθος του βοηθού ήταν ξεκάθαρο.

Και σκέφτεται ο άλλος. Αν η φάση στις καθυστερήσεις ήταν ανάμεσα σε δυο μεγάλες ή μια μικρομεσαία και μια μεγάλη ομάδα κι έκρινε το αποτέλεσμα τι θα γινόταν; Τι θα έλεγαν και θα σκέφτονταν; Το γκολ του Βέργου μέτρησε στο… 99΄ τελικά και ο Ατρόμητος πήρε τους τρεις βαθμούς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα