Το βέτο Ανδρουλάκη και το «όχι» του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι «η συνεργασία ναυάγησε με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά η αλήθεια δεν είναι ακριβώς έτσι

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ πριν από 10 περίπου ημέρες ο Θόδωρος Μαργαρίτης έθεσε το ζήτημα για ποιον λόγο δεν υπήρξε συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ στο να υπάρχει ένας κοινός υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας. Ο προερχόμενος από την ΔΗΜ.ΑΡ. Θόδωρος Μαργαρίτης, σημείωσε πως «μπορούσαν να υπάρξουν πολλές υποψηφιότητες, με τελευταία την ισχυρή περίπτωση του Δημήτρη Βερβεσού, αλλά συνεργασία θα μπορούσε να γίνει ακόμα και με επικεφαλής τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Χάρη Δούκα». Εύλογο το ερώτημα του κ. Μαργαρίτη, όμως η απάντηση που έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει μικρομεγαλισμό στην καλύτερη περίπτωση. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ισχυρίστηκε ότι «η συνεργασία ναυάγησε με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ». Η αλήθεια βέβαια δεν είναι ακριβώς έτσι. Άνθρωποι από τα δύο κόμματα προσπάθησαν να επιτύχουν μία συμφωνία, όμως ο κ. Ανδρουλάκης είχε θέσει βέτο, όπως ο κοινός υποψήφιος να ήταν από το ΠΑΣΟΚ και στην σύσταση του ψηφοδελτίου να έχει τον πρώτο λόγο η Χαριλάου Τρικούπη.  Οπότε ήταν απόλυτα λογικό να μην συμφωνήσει η Κουμουνδούρου, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αν μη τι άλλο ναι μεν δεν έχει ηγεσία, αλλά εξακολουθεί να διαθέτει μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη από το ΠΑΣΟΚ. Απλά ο κ. Ανδρουλάκης επιθυμεί την δεύτερη θέση στις αυτοδιοικητικές εκλογές και γι’ αυτό δεν στηρίζει πουθενά υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος σε ό,τι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με την συμμετοχή «πράσινων» στελεχών με συνδυασμούς που υποστηρίζονται από άλλα κόμματα, ο Νίκος Ανδρουλάκης υιοθέτησε την πρόταση του Κώστα Σκανδαλίδη να μην υπάρξουν μαζικές διαγραφές, παρά μόνο σε εξόφθαλμες περιπτώσεις. «Μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις θα υπάρξουν διαγραφές», υποστήριξε ο κ. Ανδρουλάκης στο Πολιτικό Συμβούλιο. Ποιους εννοούσε; Όλους όσοι είναι υποψήφιοι με το Νίκο Χαρδαλιά , αλλά και τον Γιαννακούρα στην Τρίπολη που συστρατεύθηκε με τον Πέτρο Τατούλη. Για τον τελευταίο είχε θέσει βέτο ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα