Θα… ζήσει η βίλα της «αθάνατης» Μέριλιν

Προσωρινό φρένο στα σχέδια των ιδιοκτητών να πουλήσουν το σπίτι που έζησε τους τελευταίους μήνες της ζωής της η αδικοχαμένη σταρ

Υπό κανονικές συνθήκες μία σχετικά μικρή –για τα «μέτρα» των ΗΠΑ– βίλα στα περίχωρα του Λος Άντζελες θα είχε αξία μόνο για τους Αμερικανούς κτηματομεσίτες και τους πλούσιους πελάτες τους. Πολλώ δε μάλλον δεν θα γινόταν είδηση στα διεθνή ΜΜΕ.

Όταν, όμως, πρόκειται για την τελευταία κατοικία ενός μύθου του παγκόσμιου κινηματογράφου το πράγμα αλλάζει. Όπου μύθος η Μέριλιν Μονρόε και όπου βίλα μία αγροικία επί της οδού Fifth Helena Drive στην αριστοκρατική γειτονιά Μπρέντγουντ του Λος ‘Αντζελες η οποία μέχρι πριν από λίγες ημέρες ήταν προς κατεδάφιση!

Ευτυχώς το σχέδιο πήρε αναβολή, τουλάχιστον επί του παρόντος, καθώς με το που έγινε γνωστή η πρόθεση των ιδιοκτητών της έπαυλης που έζησε τους τελευταίους έξι μήνες της ζωής (και εν συνεχεία αυτοκτόνησε) η Μέριλιν Μονρόε, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Κατά δήλωσή της, η δημοτική σύμβουλος του Λος Άντζελες, Τρέισι Παρκ, έγινε αποδέκτης εκατοντάδων τηλεφωνικών οχλήσεων που την προέτρεπαν να σώσει το σπίτι κι όπως φαίνεται η πίεση λειτούργησε.

Εν προκειμένω η Παρκ πρότεινε στην Επιτροπή Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Λος Άντζελες να μετατραπεί σε μουσείο η έπαυλη της Μέριλιν, με την πρόταση να παίρνει την ομόφωνη έγκριση της επιτροπής η οποία δεσμεύεται σε διάστημα 75 ημερών να βγάλει την ετυμηγορία της.

Η βίλα χτίστηκε το 1929 και πέρασε στα χέρια της ντίβας του Χόλυγουντ το 1962 έναντι 75.000 δολαρίων αλλά δεν έμελλε να το χαρεί. Τα ξημερώματα της 5ης Αυγούστου του ίδιου χρόνου και σύμφωνα την επίσημη εκδοχή –δεδομένου ότι υπάρχει μπόλικη συνομωσιολογία για τα «πώς» και τα «γιατί» του θανάτου της– βρέθηκε νεκρή έχοντας δίπλα της ένα άδειο μπουκαλάκι υπνωτικών χαπιών. Ήταν μόλις 36 ετών…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα