Η Μαρσέιγ  αξίζει όσο όλο το Big-5

Sports Παρασκήνια

Δεν παίζουν τα μπάτζετ, αλλά η αξία μιας ομάδας είναι δεδομένη και δεν αλλάζει. Έτσι, η Μαρσέιγ (που είναι η επόμενη αντίπαλος των «πρασίνων» στα προκριματικά του Champions League) έχει αξία 300 εκατ. ευρώ. Παραπάνω απ΄όση αξία έχουν οι πέντε καλές ελληνικές ομάδες, δηλαδή ο Ολυμπιακός (91 εκατ. ), η ΑΕΚ (57 εκατ.), ο ΠΑΟΚ (51 εκατ.), ο Άρης (27 εκατ.) και ο Παναθηναϊκός (50 εκατ.) . Η γαλλική ομάδα κοστίζει έξι φορές όσο ο Παναθηναϊκός.

Φυσικά, άλλα τα μεγέθη του γαλλικού πρωταθλήματος και άλλα του ελληνικού. Παρ΄όλα αυτά οι Μαρσεγιέζοι δεν έχουν τόσους τίτλους όσους τα …λεφτά τους.

Η Μαρσέιγ είναι δεύτερη σε πρωταθλήματα στη Γαλλία, με εννιά τίτλους-όσους και η Παρί Σεν Ζερμέν και έναν λιγότερο από τη Σεντ Ετιέν. Η τελευταία φορά που ανέβηκε στην κορυφή της γαλλικής  Λίγκας ήταν το 2010, με την τετραετία 1989-1992 να είναι η πιο χρυσή στην ιστορία της, λόγω των τεσσάρων σερί τίτλων. Όμως στη συνέχεια έπεσε πάνω στην παντοκρατορία της Λιόν και αργότερα της Παρί Σεν Ζερμέν και δεν μπόρεσε να χαρεί τα διαδοχικά πρωταθλήματα που πήραν οι αντίπαλοί της…

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα