NBA: Απογοητευτικό ντεμπούτο για τον Γουνεμπανιαμά

Ο Βικτόρ Γουενμπανιαμά σημείωσε 9 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 μπλοκ στο πολυσυζητημένο ντεμπούτο του Γάλλου στο NBA Summer League, με τους Σαν Αντόνιο Σπερς να πανηγυρίζουν τη νίκη με 76-68 επί των Σάρλοτ Χόρνετς τα ξημερώματα στο Λας Βέγκας.

Η Νο1 επιλογή του εφετινού ντραφτ παρουσίασε προβλήματα στην επίθεση στην πρώτη του αγωνιστική υποχρέωση με τη φανέλα των Σπερς, τελειώνοντας τον αγώνα με 2/13 σουτ εντός πεδιάς σε 27 λεπτά συμμετοχής.

Στον αντίποδα, το Νο2 του ντραφτ ο Μπράντον Μίλερ των Χόρνετς σημείωσε νταμπλ νταμπλ στο ντεμπούτο του, με απολογισμό 16 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ είχε και 3 κλεψίματα.

Μετά το ματς εμφανίστηκε προβληματισμένος για τη διαφορά του ρυθμού στον οποίο παίζεται στο μπάσκετ στο ΝΒΑ και δήλωσε χαρούμενος για την πρώτη του εμπειρία αλλά και πως πρέπει να δουλέψει τόσο σωματικά όσο και τακτικά για να είναι έτοιμος για την έναρξη της regular season.

 

 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γουεμπανιάμα σχετικά:

«Ήταν ξεχωριστή στιγμή. Είναι ξεχωριστό να φοράς αυτή την φανέλα για πρώτη φορά. Είναι τιμή. Χάρηκα που νικήσαμε. Είναι ωραίο να ξεκινάς με νίκη στο ντεμπούτο σου. Ειλικρινά, δεν ήξερα ακριβώς τι έκανα στο παρκέ σήμερα. Προσπαθώ να μάθω για το επόμενο παιχνίδι.

Νομίζω ότι πρέπει να βελτιωθώ στο να είμαι έτοιμος να αντιδρώ στον σωστό χρόνο στα συστήματα. Πρέπει να δουλέψω και στην φυσική μου κατάσταση, επειδή παίζουμε σε εξαντλητικό τέμπο. Αν και το παιχνίδι κράτησε μόνο 40 λεπτά, όποτε έβγαινα αλλαγή ήμουν εξαντλημένος. Οπότε θέλω δουλειά σε αυτό…»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα