Αξίζει η υπέρβαση για τον Πινέδα

Sports Παρασκήνια

Ομάδα που κερδίζει δεν… αλλάζει. Και η ΑΕΚ κερδίζει με Πινέδα. Μπορεί να κρέμεται η αξιοπιστία μιας ομάδας από έναν παίκτη; Όχι βέβαια. Αλλά ο Μεξικανός δεν είναι απλά όνομα. Είναι κλειδί στην πετυχημένη πορεία της Ένωσης. Μπήκε κι έδεσε. Γιατί ας μην ξεχνάμε πως τον περασμένο Ιανουάριο η Θέλτα αποφάσισε να παραχωρήσει τον Ορμπελίν Πινέδα δανεικό στην ΑΕΚ, παρά να τον αξιοποιήσει.

Η ομάδα του Βίγκο, πήρε τη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα την τελευταία αγωνιστική της La Liga και εξασφάλισε την παραμονή της στην κατηγορία. Κι όμως ο σύλλογος που γλίτωσε στο τσακ τον υποβιβασμό του, δεν ήθελε τον Πινέδα ούτε για τον πάγκο.

Ο Μεξικανός μέσος ολοκλήρωσε τον δανεισμό του στην «Ένωση» και επιστρέφει στην βάση του. Για την ΑΕΚ η περίπτωση του Πινέδα βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, ενώ κι ο ίδιος ο Μεξικανός έχει αφήσει ανοικτή την επιλογή του να παραμείνει. Τη στιγμή ωστόσο, που τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί, ο Πινέδα αποθεώνεται στην Ισπανία, καθώς χαρακτηρίστηκε ως ο πιο πετυχημένος δανεικός από τους εννέα που είχε δώσει η Θέλτα.

Ο 27χρονος δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2027, όμως δεν αποκλείεται η Θέλτα να τον πουλήσει. Η ΑΕΚ θα είναι σε θέση να τον αγοράσει; Χρειάζεται η υπέρβαση για έναν παίκτη που έδωσε πολλά και μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερα και στην Ευρώπη. Και να φέρει τα λεφτά του πίσω και με το παραπάνω.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα