Δεν υποχωρεί η πλευρά του Δημοσίου

Μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ παρουσιαζόταν τυπική διαδικασία η ολοκλήρωση της εκχώρησης του χρέους Ψωμιάδη στο Δημόσιο, ώστε να προχωρήσει κανονικά και η εκκαθάριση της ΠΑΕ.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το sport24.gr, οι τελευταίες εξελίξεις δεν είναι καθόλου ευνοϊκές για τη νυν διοίκηση της «Ένωσης».

Συγκεκριμένα, η πλευρά του Δημοσίου προεξάρχοντος μάλιστα του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη (φωτό) είναι ανυποχώρητη στις απαιτήσεις της και ζητά την πληρωμή του χαρτοσήμου, που αντιστοιχεί σε ποσό ύψους 3.060.000 ευρώ. Αυτό το ποσό προκύπτει από το 3% του ποσού της εκχώρησης (85 εκατ. ευρώ) συν το 20% υπέρ του ΟΓΑ επί του ποσού του χαρτοσήμου.

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, το θέμα που δημιουργείται είναι αρκετά σοβαρό καθώς το… χέρι στην τσέπη δεν προτίθεται να το βάλει κανείς από τους μετόχους της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ αλλά ούτε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Το χρονικό περιθώριο που υπάρχει για να βρεθεί λύση και να υπογραφεί η σύμβαση είναι έως το τέλος του μήνα, ενώ στις 5/5 είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του Χάρη Οικονομόπουλου εναντίον της εκκαθάρισης της ΠΑΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα