Το τρομο-tweet ήταν φάρσα

Πόσες φορές έχετε ακούσει ειδήσεις για προειδοποιητικά τηλεφωνήματα αγνώστων που προειδοποιούν για τοποθέτηση βόμβας, τα οποία τελικά αποδεικνύονται κακόγουστες φάρσες; Όποιος κι αν είναι ο παραπάνω αριθμός, μπορείτε να προσθέτετε άλλη μία περίπτωση, αυτή που από χθες, το πρωί της Κυριακή, έβαλε φωτιά στην παγκόσμια κοινότητα του twitter.

Πρωταγωνίστρια της ιστορίας μια 14χρονη Αμερικανίδα, ονόματι Σάρα, που σκέφτηκε να κάνει πλάκα με τον εθνικό εφιάλτη των ΗΠΑ και να ποστάρει στον λογαριασμό της ένα «τιτίβισμα» που δήθεν απειλούσε για τρομοκρατική ενέργεια της Αλ Κάιντα σε πτήση της American Airlines. Έγραφε επί λέξη το μήνυμα της 14χρονης:

«Καλημέρα, το όνομά μου είναι Ιμπραήμ και είμαι από το Αφγανιστάν. Είμαι μέλος της Αλ Κάιντα και την 1η Ιουνίου θα κάνω κάτι πραγματικά μεγάλο, γεια…».

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι διαχειριστές του λογαριασμού της American Airlines στο twitter απάντησαν άμεσα στο ποστάρισμα της 14χρονής Σάρα, λέγοντας ότι θα πράξουν τα δέοντα. Συγκεκριμένα, η απάντηση της αμερικανικής εταιρείας ήταν η εξής: «Σάρα, λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη της απειλές. Η IP του υπολογιστή σου και λοιπές πληροφορίες θα προωθηθούν στην ασφάλεια και στο FBI».

Αναλογιζόμενη που είχε μπλέξει και κυρίως τρομοκρατημένη η ίδια, η 14χρονη άρχισε να ποστάρει συνεχόμενα μηνύματα… μεταμέλειας, προσπαθώντας να εξηγήσει (και να πείσει…) ότι αστειευόταν. «Πλάκα έκανα…», «Λυπάμαι πολύ και είμαι φοβισμένη τώρα…», «Αστειευόμουν, σας παρακαλώ, μη, είμαι απλώς ένα κοριτσάκι», «Δεν είμαι από το Αφγανιστάν..», έλεγαν τα μηνύματα της Σάρα.
Φυσικά οι American Airlines απάντησαν μόνο στο αρχικό tweet και δεν έχει υπάρξει ανταπάντηση από την πλευρά τους στα ικετευτικά ποσταρίσματα της μικρής, ωστόσο όλη η ιστορία έχει γίνει «must» στο twitter, με τα retweets που αναπαρήγαγαν τον διάλογο της 14χρονης με την αεροπορική εταιρεία να έχουν ξεπεράσει τα 2.200.

twitter SARAH

twitter AMERICAN

 

twitter 03

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα