Μπλόκο στον Κασιδιάρη, «πράσινο» στον Κανελλόπουλο: Και τώρα τελειώσαμε με τους βαρβάρους;

Στην «Α» φωνάζουμε, όχι όψιμα, αλλά από τον καιρό που επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά η Νέα Δημοκρατία έστειλε τους εγκληματίες Χρυσαυγίτες στη Δικαιοσύνη κι από ΄κει στο σκαμνί, ότι τα νεοναζιστικά μορφώματα θα παραμένουν στα… αυγά τους όσο θα εκλείπουν οι αιτίες που τα εκκολάπτουν.

«Ο Άρειος Πάγος έκρινε πανηγυρικά ότι εγκληματικές οργανώσεις περιβαλλόμενες τον μανδύα πολιτικού κόμματος δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές στην εκλογική διαδικασία. Αυτό είναι το χρέος όλων μας για να προστατεύουμε τη Δημοκρατία». Αυτό είναι ένα μικρό μέρος της δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου (για την προεκλογική περίοδο) Άκη Σκέρτσου όταν αργά το απόγευμα της Τρίτης γνωστοποιήθηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για το μπλόκο στο κόμμα του Ηλία Κασιαδιάρη.

Για τους σταθερούς αναγνώστες της «Α» η απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου δεν αποτέλεσε έκπληξη. Στα σχετικά ρεπορτάζ της εφημερίδας μας όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε προβλέψει ότι οι «Έλληνες» και ο Ηλ. Κασιδιάρης θα τεθούν εκτός εκλογικού νυμφώνος, ο Αναστάσιος Κανελλόπουλος και το κόμμα «ΕΑΝ» θα συμμετάσχει απρόσκοπτα στη διαδικασία και ότι το μόνο που έμενε σε εκκρεμότητα ήταν το αν ο πρώτος θα έδινε σήμα στους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν τον δεύτερο. Κατά τα φαινόμενα αυτό το σήμα δεν θα δοθεί καθώς με βάση τις πρώτες τοποθετήσεις της υπεράσπισης του Ηλ. Κασιδιάρη το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο των Χρυσαυγιτών δεν πρόκειται να στηρίξει κανέναν κόμμα και θα αναζητήσει τη «δικαίωσή» του στα αρμόδια όργανα της Δημοκρατίας την οποία σύμφωνα με το σκεπτικό του Α.Π. στοχεύει να αποδυναμώσει και να καταλύσει «ιδίως με τη χρήση βίας ή την προτροπή βίας ή και τη δικαιολόγηση αυτής(…).».

Είναι, άραγε, αυτή η απόφαση άξια… πανηγύρεων «γιατί ενύχτωσε κι οι βάρβαροι δεν ήλθαν» όπως θα έλεγε κι ο Καβάφης; Προφανώς όχι, διότι οι «βάρβαροι» δεν μπλοκάρονται (μόνο) με νομικά όπλα. Απόδειξη ότι ενώ ο Αναστ. Κανελλόπουλος είχε παραδεχτεί δημοσίως ότι συζήτησε με στελέχη του Κασιδιάρη να αναλάβει την προεδρία των «Ελλήνων» και παρά το γεγονός ότι αυτό όντως συνέβη για λίγα 24ωρα μέχρι ο επικεφαλής του ΕΑΝ να υπαναχωρήσει και να ντριπλάρει το «συνομωτικό» όπως το χαρακτήρισε ο ίδιος κυβερνητικό σχέδιο, η Θέμιδα δεν βρήκε το συνταγματικό έρεισμα να μπλοκάρει και το κόμμα του πρώην αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου (σ.σ. το ζητούσε στο κατατεθέν υπόμνημά του το ΠΑΣΟΚ).

Στην «Α» φωνάζουμε, όχι όψιμα, αλλά από τον καιρό που επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά η Νέα Δημοκρατία έστειλε τους εγκληματίες Χρυσαυγίτες στη Δικαιοσύνη κι από ΄κει στο σκαμνί, ότι τα νεοναζιστικά μορφώματα θα παραμένουν στα… αυγά τους όσο θα εκλείπουν οι αιτίες που τα εκκολάπτουν. Δεν είναι τυχαίο ότι η Χρυσή Αυγή έκανε το μεγάλο εκλογικό «μπαμ» στις εποχές της σκληρής μνημονιακής λιτότητας φτάνοντας στις κάλπες του Μαΐου του 2012 να «σαγηνεύσει»-κοροϊδέψει κάτι περισσότερο από 440.000 ψηφοφόρους και μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές του 2019 έχασε πάνω από τους μισούς. Ωστόσο στο ενδιάμεσο  ο κόσμος, πολιτικοί και πολίτες, αγνόησαν επιδεικτικά τα σημάδια και θεώρησαν ότι με την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης και των μελών της το 2020 ξεμπερδέψαμε με τέτοιου είδους μορφώματα. Μάλλον το αντίθετο έχει συμβεί.

Η πολιτική ανεμελιά επέτρεψε στον πρωτόδικα καταδικασμένο σε 13,5 χρόνια φυλάκισης Κασιδιάρη να διαδίδει ανενόχλητος μέσω ΥouTube τις θεωρίες του περί εξόντωσης πολιτικών ή φυλετικών εχθρών. Αν υπό αυτές τις συνθήκες το εγχώριο πολιτικό σύστημα νιώθει καλά με τον εαυτό του και αρκείται στις «διαβεβαιώσεις» Κανελλόπουλου ή άλλων ότι δεν αποτελούν τον φερετζέ του Κασιδιάρη, θα επισημάνουμε μόνο τούτο: όταν η Χρυσή Αυγή έκανε τα πογκρόμ της, ο Κασιδιάρης χειροδικούσε σε live τηλεοπτική μετάδοση με θύμα την Λιάνα Κανέλη και ο Ρουπακιάς δολοφονούσε τον Παύλο Φύσσα, οι σημερινοί 17άρηδες που θα ψηφίσουν στις 21 Μαΐου ήταν δεν ήταν 7-8 χρονών. Σκέφτηκε άραγε κανείς μήπως αυτά τα εφηβάκια της ψηφιακής γενιάς και του ΥouTube αφέθηκαν βορά στη γοητεία του αντισυστημισμού; Ή μήπως θα το βρούμε μπροστά μας και θα ισχυριστούμε ξανά ότι δεν ξέραμε;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα