Ετοιμοι για τη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Τον Αντώνη Σαμαρά έβαλε στο κέντρο των εξελίξεων ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε πως οι επερχόμενες κάλπες είναι η πιο κρίσιμη μάχη για την Ελλάδα και την Ευρώπη για αυτό «θα έχουμε απέναντι μας θεούς και δαίμονες.

Θα επιστρατευτεί για άλλη μια φορά απέναντί μας, όχι μόνο η εγχώρια ολιγαρχία αλλά και η Ευρωπαϊκή πολιτική και οικονομική ελίτ. Γιατί το σχέδιό τους, να βυθίσουν την Ευρώπη σε μια μακρά και παρατεταμένη ύφεση». Σημείωσε δε πως οι εξελίξεις θα οδηγήσουν στην πτώση της κυβέρνησης. Διερωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του είναι έτοιμος να νικήσει απαντώντας πως «ο λαός μας ξέρει πολύ καλά ότι η αριστερά είναι πάντα έτοιμη να παλέψει για τα δίκια του, να δώσει μάχες για τα συμφέροντά του, για τα συμφέροντα των εργαζομένων και της χώρας.

Είμαστε ένα νέο κόμμα αλλά στις αποσκευές μας κουβαλάμε την ιστορία, τους αγώνες, την ανιδιοτέλεια, τις θυσίες χιλιάδων αγωνιστών. Ξέρει, λοιπόν, ο λαός μας ότι έχουμε και την πείρα και την ανιδιοτέλεια και την αποφασιστικότητα και τις αγωνιστικές παραδόσεις, για να μπορούμε να στεκόμαστε στην πρώτη γραμμή, όρθιοι στα δύσκολα. Αλλά αυτή η απάντηση, που εμείς την πιστεύουμε βαθιά, θα πρέπει να πείσει εκατομμύρια ανθρώπους. Θα πρέπει να γίνει κοινός τόπος για όσους προσβλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά αμφιβάλλουν, ταλαντεύονται, αναρωτιούνται ή και ανησυχούν».

«Αν ο λαός τους το επιτρέψει, η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με τις ευλογίες και τις εντολές της κυρίας Μέρκελ, θα παγιώσει το σημερινό καθεστώς της δουλείας, της δουλοπρέπειας, της μετατροπής της Ελλάδας σε φτηνό οικόπεδο, της μετατροπής των εργαζομένων σε φτηνή και φιμωμένη μάζα» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην ομιλία του απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό σημείωσε: «Κύριε Σαμαρά, θα απολογηθείτε στη Βουλή, θέλετε δεν θέλετε. Δεν πρόκειται να δοξαστείτε κρυπτόμενος. Θα απολογηθείτε, γιατί κάνατε το Μαξίμου φωλιά ακροδεξιών και συνομιλητών της Χρυσής Αυγής.

Θα απολογηθείτε, γιατί δεν σεβαστήκατε τους θεσμούς και τις επιταγές της δημοκρατίας που ορκιστήκατε να υπερασπίζεστε. Θα απολογηθείτε, γιατί παραδώσατε τα κλειδιά της κυβέρνησης και της χώρας σε άτομα που τα χαρακτηρίζει ο αντιδημοκρατικός κυνισμός και η ετοιμότητα να συνδιαλλαγούν και με το διάβολο προκειμένου να κρατηθείτε στην εξουσία. Γιατί εσείς ο ίδιος, μέσω εμπίστων εκπροσώπων σας, γίνατε συνομιλητής μιας εγκληματικής συμμορίας, συνομιλητής ατόμων που ακούνε τη λέξη δημοκρατία και τραβούν το πιστόλι τους.

Θα απολογηθείτε επίσης για το νέο μνημόνιο που έχετε συμφωνήσει και κρατάτε στα συρτάρια σας μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές. Έχει ήδη κατατεθεί από τη κ.ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αίτηση κατάθεσης εγγράφων και έχετε διορία μέχρι τις 24 Απρίλη, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής. Θα απολογηθείτε, γιατί είστε εσείς και οι έμπιστοι φίλοι σας, απειλή για τη δημοκρατία, απειλή για την ομαλότητα που τόσο χρειάζεται η Ελλάδα, απειλή για τη σταθερότητα».

Η περίπτωση Αρσένη
Η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει για να καταλήξουν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η συμμετοχή του Κρίτωνα Αρσένη σε αυτό με μερίδα του κόμματος να τονίζει πως δεν είναι επιθυμητό να ενταχθούν πρόσωπα που έχουν εκλεγεί με άλλο κόμμα στο παρελθόν. Στους υποψηφίους για τις ευρωεκλογές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και: Οι βουλευτές Σοφία Σακοράφα, Δ. Παπαδημούλης, ο ευρωβουλευτής Ν. Χουντής, οι καθηγητές Γ. Μηλιός, Κ. Χρυσόγονος, Δ. Χριστόπουλος, ενδεχομένως η καθηγήτρια κυρία Φωτεινή Τσαλίκογλου, η συγγραφέας Ρένα Γαλανάκη, οι δημοσιογράφοι Ν. Ξυδάκης και Στ. Κούλογλου, από τα στελέχη της νεότερης γενιάς η Ράνια Σβίγγου, από την Αριστερή Πλατφόρμα (πέραν του κ. Χουντή) ο Αλ. Καλύβης κ.ά.

Το μόνο βέβαιο είναι πάντως ότι θα παραμείνει ως έχει ο ισομερής καταμερισμός θέσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών υποψηφίων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα