Ο «πικραμένος» κύριος Τζανερίκος και η ανενόχλητη διετής προπαγάνδα του Κασιδιάρη

Περίμενε να γίνει εισαγγελέας Α.Π. αλλά η κυβέρνηση  προτίμησε τον Ισίδωρο Ντογιάκο

Μεγάλη κουβέντα έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην πλέον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου (και τέως πρόεδρου του Α1 Τμήματος) Χρήστου Τζανερίκου ότι κυβερνητικοί παράγοντες του έταξαν «ανταλλάγματα» για να διευκολύνει το μπλοκάρισμα στο κόμμα Κασιδιάρη με βάση την τροπολογία που ψηφίστηκε δύο φορές στη Βουλή τις τελευταίες σαράντα ημέρες.

Ο δικαστικός λειτουργός αποδείχθηκε λαλίστατος σε όλες του τις επικοινωνίες με τον Τύπο ισχυριζόμενος πως κυβερνητικά στελέχη του ζήτησαν να βοηθήσει να αποκλειστεί το κόμμα Κασιδιάρη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές». Ερωτώμενος ο κ. Τζανερρίκος για τον τρόπο που έγιναν οι κυβερνητικές παρεμβάσεις «ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει».

Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά:

1ον] Η κυβέρνηση με νομοθετικές παρεμβάσεις έδωσε την αρμοδιότητα να κριθεί η συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στην ολομέλεια του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου.

Γιατί; Απλά φοβόντουσαν τον «πικραμένο» κ. Τζανερίκο –πικραμένος γιατί περίμενε να γίνει εισαγγελέας Α.Π. αλλά η κυβέρνηση  προτίμησε τον Ισίδωρο Ντογιάκο– ότι ο ίδιος και πιθανόν αλλά 2 μέλη του πρώτου τμήματος Α.Π. θα ενέκριναν την συμμετοχή του νέο-ναζιστικού μορφώματος στις προσεχείς εκλογές.

Με την νέα προ ημερών διάταξη  που έγινε νόμος  η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι –όπως έγραψε η «Α» στο προηγούμενο φύλλο της–  η αρχική διάταξη για αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη «έμπαζε» νερά… Με αυτό το δεδομένο, έπρεπε να παραδεχθεί την ανεπάρκεια του προηγούμενου νόμου και να επιτρέψει την  –ενδεχόμενη– είσοδο ενός αντιγράφου της Χ.Α. στη Βουλή ή να ψηφίσει έστω και στο παρά πέντε κάτι που να την αποκλείει; Τασσόμαστε με το δεύτερο μέρος του ερωτήματος.

 

2ον] Ο κ. Τζανερίκος είπε ότι τον προσέγγισαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι για να ψηφίσει υπέρ του αποκλεισμού του κόμματος Κασιδιάρη τάζοντάς του κάποια θέση μετά από τη συνταξιοδότησή του.

Αν όντως έγινε προσέγγιση παρομοίου τύπου είναι γεγονός απαράδεκτο. Οφείλει, λοιπόν, ο κύριος Τζανερίκος να αναφέρει το όνομα εκείνου που τον προσέγγισε ώστε να ασχοληθεί η Βουλή και η Δικαιοσύνη και συγχρόνως να εξακριβωθεί το αληθές της καταγγελίας. Αν, όμως, δεν δώσει στοιχεία, τότε εύκολα μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι η καταγγελία αποτελεί μύθευμα, αποτέλεσμα της πικρίας λόγω της μη επιλογής του  για την εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ενδεχομένως με απώτερο σκοπό να συσπειρώσει τους Χρυσαυγίτες και να ρίξει νερό στο μύλο της αντιπολίτευσης.

 

3ον] Υπάρχει και ένα θέμα που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε εύκολα και που βεβαίως βαραίνει την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τις αρμόδιες υπηρεσίες της Δικαιοσύνης. Το θέμα αυτό έγκειται στο ότι επί δύο συνεχή έτη οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επέδειξαν μια πρωτοφανή αδράνεια στην προεκλογική προπαγάνδα του Κασιδιάρη μέσα από το κελί της φυλακής!

Τι έκανε η κυβέρνηση για να εμποδίσει αυτή την ρητορική μίσους που άλλωστε εμπίπτει και στις διατάξεις περί ρατσισμού του ποινικού κώδικα; Και κυρίως τι έκανε η Δικαιοσύνη για το θέμα αυτό;  Ο υπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας αλλά και οι αρμόδιοι εισαγγελείς που είχαν αρμοδιότητα γιατί δεν επενέβησαν;

Στην περίπτωση του κόμματος Κασιδιάρη και γενικότερα των σχηματισμών- μιμητών της Χρυσής Αυγής είναι φανερό ότι η κυβέρνηση δεν έπραξε τα δέοντα. Θα μπορούσε όλο αυτό το διάστημα να έχει με καμπάνιες επαναφέρει στην μνήμη των πολιτών όλες τις εγκληματικές σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που βαρύνουν την ηγεσία των Χρυσαυγιτών και όχι να έχει αφήσει ανέλεγκτο τον Κασιδιάρη να πράττει ακριβώς το αντίθετο.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα