Κανά νέο για τη Marfin υπάρχει στην Κατεχάκη;

Tον Μάιο του 2020 επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Προστασίας του Πολίτη είχε αναγγελθεί το εκ νέου και από μηδενική βάση άνοιγμα του φακέλου για τον δολοφονικό εμπρησμό

Οι γνωστοί άγνωστοι έκαναν πάλι τις κουτσουκέλες τους στην πολύ μεγάλη συγκέντρωση της περασμένης Τετάρτης επιδιδόμενοι στη γνωστή αναρχο-επαναστατική γυμναστική τους με την αστυνομία σπάζοντας στάσεις λεωφορείων, καίγοντας αυτοκίνητα και καταστρέφοντας ξανά το μνημείο της Marfin πoυ βρίσκεται στην οδό Σταδίου.

Τo καλό νέο της υπόθεσης είναι ότι ο δήμος Αθηναίων θα προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη η μαρμάρινη ενθυμητική πλάκα. Το… κακό νέο είναι ότι έχει περάσει πολύς καιρός χωρίς να έχουμε ακούσει κάτι νέο για την πορεία των ερευνών σχετικά με τη διαλεύκανση του φονικού εμπρησμού της 5ης Μαΐου του 2010 που κόστισε τις ζωές της Παρασκευής Ζούλια, της εγκυμονούσας Αγγελικής Παπαθανασοπούλου και του Επαμεινώνδα Τσακαλή.

Και το ρωτάμε αυτό διότι τον Μάιο του 2020 επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Προστασίας του Πολίτη είχε αναγγελθεί το εκ νέου και από μηδενική βάση άνοιγμα του φακέλου για τον δολοφονικό εμπρησμό της Marfin. Μάλιστα το προ τριετίας ρεπορτάζ έλεγε ότι στην Ασφάλεια είχε στηθεί μια ειδική και ολιγομελής αστυνομική task force η οποία λάβει την εντολή από τον Μ. Χρυσοχΐδη να εξετάσει κάθε νέο η παλιό στοιχείο (π.χ. φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό) αλλά και να διερευνήσει ενδεχόμενα κενά που μπορεί να υπήρξαν στην μέχρι εκείνη τη στιγμή έρευνα.

Δεδομένου ότι από την Κατεχάκη ο Χρυσοχοΐδης λείπει σχεδόν δύο χρόνια, είναι ένα ζητούμενο το πόσο έχει προχωρήσει το θέμα επί θητείας Τάκη Θεοδωρικάκου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα