Στη Δικαιοσύνη επειδή του πούλησαν σπίτι που ήταν προσημειωμένο

Την προστασία της ελληνικής Δικαιοσύνης ζητεί με σχετική αναφορά που κατέθεσε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ένας Βρετανός λάτρης της χώρας μας και παρ ολίγον μόνιμος κάτοικος της. Όπως υποστηρίζει στην αναφορά του προς τις εισαγγελικές αρχές, έπεσε θύμα ενός Έλληνα εμπόρου, ο οποίος του πούλησε ακίνητο που ήταν προσημειωμένο και τελικώς κατασχέθηκε.

Για το λόγο αυτό, ζητεί τώρα από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διενεργήσουν ποινική προκαταρκτική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν τέλεση των κακουργημάτων της απάτης, της υπεξαίρεσης, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η περιπέτεια του Βρετανού ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2006 όταν γνώρισε τον Έλληνα κάτοχο του ακινήτου, ο οποίος του συστήθηκε ως κατασκευαστής και του έδειξε συγκεκριμένη τοποθεσία και σχέδια κατασκευής πολυτελών ανεξάρτητων κατοικιών. Ο Βρετανός έμεινε ικανοποιημένος και αποφάσισε να αγοράσει μια κατοικία έναντι 135.000 ευρώ.

Αφού υπέγραψε το συμβόλαιο αγοράς του ακινήτου ο δικηγόρος του προέβη σε έλεγχο τίτλων όπου διαπίστωσε ότι υπήρχε δικαστική απόφαση για προσημείωση του ακινήτου ως υποθήκη υπέρ τράπεζας για το ποσό των 181.200 ευρώ. Στη συνέχεια ακολούθησε αναγκαστική κατάσχεση σε βάρος του ακινήτου για ποσό 26.467,47 ευρώ, καθώς και περίληψη κατασχετηρίου έκθεσης.

Λίγους μήνες αργότερα ο άτυχος άνδρας έμελλε όμως να χάσει οριστικά το ακίνητο. Στο σπίτι του εμφανίστηκε δικαστικός επιμελητής, ο οποίος τον διέταξε να αποχωρήσει και του είπε ότι θα άλλαζε τις κλειδαριές. Τον δικαστικό επιμελητή συνόδευε τρίτο πρόσωπο, που παρουσιάστηκε ως «ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού», αφού όπως ενημέρωσε είχε αγοράσει το ακίνητο σε πλειστηριασμό!

Στην αναφορά του ο άτυχος άνδρας αναφέρει ότι πλέον βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, εξαθλιωμένος κυριολεκτικά αφού ανάλωσε το πλήρες αποταμιευμένο κεφάλαιό του για την «αγορά» κατοικίας που ανήκει πλέον σε τρίτον….

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα