Ξένοι διαιτητές από το πάνω ράφι; Πληρώστε τους…

Sports Παρασκήνια

H εξάδα των play offs στο πρωτάθλημα ουσιαστικά έχει ξεχωρίσει, καθώς πέρα απ’ το Big 4(Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ), θα πάρουν μέρος ο Βόλος του Αχιλλέα Μπέου και ο Άρης.

Εκεί θα κριθεί ο τίτλος, αλλά και το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στο Champions League. Ουσιαστικά τέσσερις ομάδες διεκδικούν το πρωτάθλημα. Αν μέχρι τώρα οι διαιτητές έμπαιναν στο μικροσκόπιο, ακόμη και για τα ανάποδα φάουλ στο κέντρο του γηπέδου, πλέον τα μάτια όλων θα είναι πάνω τους και για ένα πλάγιο άουτ.

Η ανικανότητα της ΕΠΟ να φέρει ξένους διαιτητές από ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες, δεν εξαρτάται μόνο από τις κακές διεθνείς σχέσεις του Τάκη Μπαλτάκου και της παρέας του, αλλά και από τις περιορισμένες αποζημιώσεις που δίνουν. Γιατί με τα χρήματα που έχουν αποφασίσει να δαπανούν είναι λογικό να πληρώνουν Σλοβάκους, Βόσνιους, Λιθουανούς και Ούγγρους. Κάθε ξένος διαιτητής, αμείβεται με 1.500 ευρώ το παιχνίδι. Με τέτοια αποζημίωση, πως θα έλθουν διαιτητές από την Γερμανία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Αγγλία; Για να τους δελεάσει η ΕΠΟ και να μην τιναχτεί το πρωτάθλημα στον αέρα, υπάρχει η πρόθεση ν’ αυξηθεί το οικονομικό δέλεαρ. Να αμείβονται οι διαιτητές με 3.000 ευρώ ή και με 3.500 ευρώ ανά παιχνίδι, για να δοθούν κίνητρα στους Γερμανούς, τους Ισπανούς, τους Άγγλους να έρθουν να σφυρίξουν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θα υλοποιήσει η ΕΠΟ την «ακριβή» ενοικίαση; Απαντήσεις πολύ σύντομα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα