Για την ψυχή του του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, η Σενεγάλη 2-1 το Εκουαδόρ, πέρασε στους «16» (video)

Σ’ ένα τρομερό παιχνίδι που έκοβε την  ανάσα, η Σενεγάλη νίκησε 2-1 το Εκουαδόρ χάρη στα γκολ των Ισμαϊλά Σαρ και Καλιντού Κουλιμπαλί και πήρε μια δίκαιη νίκη και συνάμα πρόκριση στα νοκ άουτ του Μουντιάλ 2022, αφήνοντας εκτός συνέχειας την αντίπαλό της.

Η νίκη – πρόκριση αφιερώθηκε στον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, πρώην παίκτη της ΑΕΚ, που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα πριν από δυο χρόνια, χτυπημένος από την επάρατο, σε ηλικία μόλις 42 ετών.

Η πρόκριση στους 16 φέρνει τους πρωταθλητές Αφρικής αντιμέτωπους με το νικητή του 2ου ομίλου που θα αναδειχθεί το βράδυ μεταξύ Αγγλίας, Ιράν, ΗΠΑ και Ουαλίας, με τον αγώνα να διεξάγεται το προσεχές Σάββατο.

Αν υπήρχε αμφιβολία για το ποια ομάδα “καιγόταν” περισσότερο για τη νίκη, οι δύο μεγάλες ευκαιρίες της Σενεγάλης πριν συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο ξεκαθάρισαν την κατάσταση. Οι παίκτες του Αλιού Σισέ δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης για το ποιος θα ήταν το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο.

 

Οι Ιντρισά Γκέιγ και Μπουλαγέ Ντιά απέτυχαν από καλή θέση να δώσουν προβάδισμα στην ομάδα τους, όμως αυτό δεν τους πτόησε για τη συνέχεια του αγώνα. Η Σενεγάλη είχε περιορίσει τους αντιπάλους τους το γήπεδό τους και απλά έψαχνε διαδρόμους για την εστία του Ερνάν Γκαλίντες.

 

Με τη δράση να έχει μεταφερθεί εξ ολοκλήρου στο γήπεδο του Εκουαδόρ, δεν άργησε να έρθει και το γκολ. Στο 44ο λεπτό, ο Πιέρο Ινκαπιέ έσπρωξε τον Ισμαϊλά Σαρ στην περιοχή, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι και ο Σενεγαλέζος επιθετικός της Γουότφορντ εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0.

 

Το Εκουαδόρ προσπάθησε να επιστρέψει με καλύτερη εικόνα στο 2ο ημίχρονο και γι’ αυτό ο Γκουστάβο Αλφάρο έκανε δύο αλλαγές στη μεσαία γραμμή. Η πρώτη εύστοχη τελική καταγράφηκε στο 49′ από έναν νεοεισελθώντα, τον Χοσέ Σιφουέντες, ενώ λίγο αργότερα είχε κι άλλη μία κεφαλιά του Μάικλ Εστράδα, σε ένα προειδοποιητικό μήνυμα γι’ αυτό που θα ακολουθούσε.

 

Στο 67ο λεπτό, σε ένα κόρνερ από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Μοϊσές Καϊσέδο που από κοντά έκανε το 1-1. Το σκορ αυτό έστελνε το Εκουαδόρ στα νοκ άουτ, όμως η χαρά κράτησε μόλις τρία λεπτά. Από μία νέα στημένη φάση στο 70′, ο ήρωας του Εκουαδόρ μέχρι τώρα, ο Ένερ Βαλένσια, άθελά του τροφοδότησε τον Καλιντού Κουλιμπαλί και ο αρχηγός των πρωταθλητών Αφρικής πέτυχε το πρώτο τέρμα του με το εθνόσημο.

 

Με τον Βαλένσια εμφανώς ανέτοιμο, να επιδίδεται κυρίως σε “θέατρο” και όχι σε ουσιαστικό παιχνίδι, το Εκουαδόρ δεν θύμιζε σε πολλά την ομάδα των πρώτων δύο αγώνων του ομίλου. Μαζί με το άγχος του επερχόμενου αποκλεισμού, στα τελευταία λεπτά απείλησε μόνο μία φορά με τον Γκονσάλο Πλάτα, όμως κινδύνψε περισσότερο. Η Σενεγάλη δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις δικές της ευκαιρίες να “κλειδώσει” από νωρίς τη νίκη, όμως εν τέλει έκανε το καθήκον της και προκρίθηκαν για δεύτερη φορά στα νοκ άουτ στην τρίτη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

 

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Γκαλίντες, Πρεσιάδο (85′ Πορόσο), Τόρες, Ινκαπιέ, Εστουπινιάν, Φράνκο (46′ Σαρμιέντο), Γκρουέσο (46′ Σιφουέντες), Καϊσέδο, Πλάτα, Εστράδα (64′ Ρεάσκο), Βαλένσια

 

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Ε. Μεντί, Σαμπαλί, Κουλιμπαλί, Ντιαλό, Γιάκομπς, Σις (75′ Ν. Μεντί), Π. Γκέιγ, Ι. Εντιάιγ (75′ Ντιένγκ), Ι. Γκέιγ, Ι. Σαρ, Ντια (90+5′ Σισέ)

 

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα