Η Βρετανία δεν θα γίνει Ελβετία λέει ο Σούνακ

Ο "φρέσκος" πρωθυπουργός και αρχηγός των Τόρις είναι υπέρμαχος της άποψης ότι το Brexit βοήθησε το «Νησί»

Ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Sunday Times σύμφωνα με το οποίο η Βρετανία μελετάει ένα σχέδιο εμπορικής σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση σαν και αυτό που έχει με την Ε.Ε. η Ελβετία διέψευσε μετ’  επιτάσεως ο νέος πρωθυπουργός της χώρας Ρίσι Σούνακ

Μιλώντας σε στελέχη επιχειρήσεων και ερωτώμενος σχετικά για τη σχέση της Βρετανίας με την Ευρώπη σε ό,τι αφορά το εμπόριο και τους μετανάστες, ο αρχηγός των Τόρις δήλωσε κατηγορηματικά ότι υπό την ηγεσία του το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επιδιώξει κάποια σχέση με την Ευρώπη «που να βασίζεται στην ευθυγράμμιση με τους ευρωπαϊκούς νόμους».

Ο Σούνακ είναι υπέρμαχος της άποψης ότι το Brexit βοήθησε το «Νησί» να απολαύσει περισσότερη ελευθερία χειρισμών σε θέματα όπως η μετανάστευση διασφαλίζοντας «σωστό έλεγχο» επί των βρετανικών συνόρων.

Για όσους αναρωτιούνται γιατί χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα το μοντέλο της Ελβετίας αυτό συνέβη επειδή η συγκεκριμένη χώρα έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ε.Ε. χωρίς να είναι μέλος της αλλά όχι και… αδαπάνως αφού οι Ελβετοί συνεισφέρουν τον «οβολό» τους στον ενωσιακό προϋπολογισμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα