Ο Ολυμπιακός σταμάτησε 0-0 την καλύτερη ΑΕΚ και ξέφυγε ο Παναθηναϊκός

Έ(Χ)ασαν από δυο βαθμούς Ολυμπιακός και ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη στο μεταξύ τους 0-0, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου να ξεφύγει ακόμη περισσότερο (είναι στους +12 από τους ερυθρόλευκους και το +8 από την Ένωση).

Οι «κιτρινόμαυροι» παρουσιάστηκαν ανώτεροι και πιο διαβασμένοι στο Φάληρο, οι Πειραιώτες ανέβηκαν στο β’ ημίχρονο, αλλά το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειές τους.

Μπλόκαρε στο πρώτο 45λεπτο τους γηπεδούχους ο Αλμέιδα με «όπλο» το τρομερό πρέσινγκ, με κύριους εκφραστές Πινέδα και Αραούχο, ενώ δημιουργικά ήταν εξαιρετικός σε αυτό το διάστημα ο Γκατσίνοβιτς, αλλά Λιβάι και Ρότα δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, έχοντας απέναντί τους έναν εξαιρετικό Πασχαλάκη.

Στο β’ μέρος, ανέβηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος είδε τον Χάμες να βρίσκει δίχτυα στο 58’, αλλά ο Μασούρας που έκανε το γύρισμα ήταν οριακά εκτεθειμένος και το γκολ σωστά ακυρώθηκε.

Ο γηπεδούχος Ολυμπιακός επιδίωξε να μπει πιο δυνατά, δίχως ωστόσο, να απειλήσει την Ένωση. Οι φιλοξενούμενοι σταδιακά έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα που ήθελαν, κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και τη μάχη στον χώρο του κέντρου.

Η πρώτη πραγματικά επικίνδυνη επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ ήταν από πλευράς ΑΕΚ, με τον Λιβάι να έχει διαγώνιο σουτ στο 8’, το οποίο έβγαλε ο Πασχαλάκης σε μία ως μη γενόμενη φάση λόγω οφσάιντ. Επρόκειτο για οριακή φάση, συνεπώς σε περίπτωση γκολ πιθανόν να υπήρχε παρέμβαση από το VAR. Από το τέταρτο και μετά, οι «κιτρινόμαυροι» έγιναν ακόμα πιο επικίνδυνοι, χάνοντας δύο ευκαιρίες σε μικρό διάστημα. Ο Ντόη κράτησε το οφσάιντ, με τον Λιβάι να φεύγει κάθετα ανάμεσα στα στόπερ του Ολυμπιακού από την έξυπνη μπαλιά του Γκατσίνοβιτς, αλλά ο Παπασταθόπουλος έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή το αδύναμο πλασέ του. Ακολούθησε μεγάλη φάση της Ένωσης τρία λεπτά μετά, με την ωραία συνεργασία στα όρια της περιοχής να βγάζει σε θέση βολής τον Ρότα από το πάτημα του Γκατσίνοβιτς.

Η πρώτη επίσκεψη του Ολυμπιακού με σοβαρές αξιώσεις ήταν στον 21’ με τον Μπακαμπού να βγαίνει φάτσα με τον Αθανασιάδη από εξαιρετική μπαλιά του Χουάνγκ και ο Έλληνας γκολκίπερ είχε την απάντηση. Οριακή η φάση, σηκώθηκε το σημαιάκι, ίσως είχαμε παρέμβαση του VAR (όπως προαναφέραμε για τον Λιβάι) σε περίπτωση που έμπαινε γκολ.

Με την πάροδο του χρόνου στο πρώτο μέρος όλο και έραβε πιο πολύ στα δικά της μέτρα το ματς η ΑΕΚ, η οποία με το ασταμάτητο πρέσινγκ και τους Πινέδα-Αραούχο κινητήριους μοχλούς σε αυτόν τον τομέα, μπλόκαρε τον Ολυμπιακό που δεν μπορούσε και να δημιουργήσει, αλλά γενικώς να κρατήσει μπάλα. Στο 37’, φλέρταρε ξανά με το 0-1. Ο Πινέδα έκανε τρομερή σόλο προσπάθεια, παίρνοντας την μπάλα λίγο πίσω από το κέντρο και μοίρασε στον Λιβάι που έπαιξε το ένα-δύο με τον Γκατσίνοβιτς, με τον 24χρονο επιθετικό να αστοχεί μέσα από την περιοχή.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο αποφασιστικά στο β’ μέρος και στο 49’ έχασε καλή ευκαιρία. Ο Μπακαμπού πήρε από τον Βίντα, δεν σκέφτηκε την πάσα και η μπάλα μετά την κόντρα στο σουτ του έφτασε στον Μασούρα, που αστόχησε σε σουτ. Στο 58’ οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν, αλλά δεν έκαναν το 1-0. Ο Μασούρας έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η άμυνα της ΑΕΚ έχασε τον Χάμες που πλάσαρε τον Αθανασιάδη, αλλά έπειτα από παρέμβαση του VAR ακυρώθηκε το τέρμα, αφού ήταν οριακά εκτεθειμένος ο Έλληνας διεθνής.

Με την επανέναρξη η ΑΕΚ βρήκε φάση στο 67′, όμως ο Λιβάι νικήθηκε από τον Πασχαλάκη στο τετ-α-τετ που βγήκε μετά από εκτέλεση πλαγίου! Στο 74ο λεπτό ήρθε η ώρα για την τεράστια διπλή ευκαιρία του Ολυμπιακού. Μετά από γέμισμα, ο Μπακαμπού γύρισε με κεφαλιά τη μπάλα στην μικρή περιοχή, ο Σωκράτης εξ επαφής με κεφαλιά δεν νίκησε τον Αθανασιάδη, ενώ ο Γκάρι στη συνέχεια σούταρε πάνω στα σώματα από τα δύο μέτρα! Στο φινάλε του αγώνα πια, η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε τις δικές τις δύο σημαντικές φάσεις. Στο 86′ η κεφαλιά του Μουκουντί από κόρνερ πήγε πάνω στον Πασχαλάκη, ενώ στο 88′ αυτή του Φαν Βέερτ ξανά από κόρνερ, πέρασε λίγο άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε στα 9 λεπτά των καθυστερήσεων μετά και τις πολλές αλλαγές των δύο προπονητών.

Εξαιρετική η διαιτησία του Σουηδού Νάιμπεργκ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης – Άβιλα (89’ Αγκ. Καμαρά), Ντόη, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά, Χουάνγκ – Μασούρας (60’ Γκάρι Ροντρίγκες), Χάμες (89’ Φορτούνης), Μπιέλ (82’Βρουσάι) – Μπακαμπού (82’ Ελ Αραμπί)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι – Άμραμπατ (75’ Φαν Βέερτ), Πινέδα (81’ Μάνταλος), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς – Αραούχο, Λιβάι

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα