Μεγάλη επιστροφή, αλλά με… μικρό καλάθι

Το Eurogroup και οι θετικές ειδήσεις πέρασαν πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και ο επόμενος στόχος για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης δεν είναι άλλος από την σταδιακή επιστροφή στις αγορές.

«Κάτι που θα οριοθετήσει την αποδέσμευση της χώρας από τη λογική των Μνημονίων και θα δώσει το σύνθημα της νέας Ελλάδας που έρχεται», σχολιάζει στην ηλεκτρονική «Α» συνεργάτης του πρωθυπουργού. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν δείχνει να παρασύρεται από τον ενθουσιασμό που επικρατεί για τα όσα έχει μέχρι στιγμής πετύχει η κυβέρνηση του και παρουσιάζεται προσγειωμένος αναφορικά με το πώς θα γίνει η επάνοδος μας στις αγορές.

Μάλιστα, μπορεί το έγκυρο Reuters να γράφει πως η Ελλάδα θα ψάξει περίπου 5 δισ. ευρώ σε ομόλογα 3ετους και 5ετούς διάρκειας, ο στόχος όμως είναι πιο χαμηλός και συγκεκριμένα αγγίζει τα 3 δισ. ευρώ. Αυτό προκειμένου οι προσφορές να είναι πολλές, η ζήτηση να υπερκαλυφθεί και το επιτόκιο να είναι όσο το δυνατόν πιο χαμηλό.

Κάτι που εκτός από ουσία θα είναι και ένα ισχυρό επικοινωνιακό χαρτί, στην προσπάθεια να πειστεί η κοινωνία πως ή Ελλάδα αλλάζει…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα