Ένας άνθρωπος της Τέχνης στο παιχνίδι του Ολυμπιακού

Τον Κρίστο Τόβερ όρισε η UEFA στο παιχνίδι Φράιμπουργκ-Ολυμπιακός για την 5η αγωνιστική του Europa League (27/10, 22:00).

Ο Εσθονός διαιτητής ανήκει στην πρώτη κατηγορία και θα διευθύνει για πρώτη φορά αγώνα του Ολυμπιακού.

Δύο φορές στο παρελθόν σφύριξε παιχνίδια του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη (Τσέλσι-ΠΑΟΚ 4-0, ΠΑΟΚ-Βαλερένγκα 3-0), ενώ πριν 1,5 χρόνο διηύθυνε το Παναθηναϊκός-Άρης 1-2 στη Super League 1. Σε επίπεδο εθνικών ομάδων είχε σφυρίξει το Ελλάδα-Αρμενία 2-3.

Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Κάρολιν Καϊβόγια, Στεν Κλάασεν, 4ος ο Γιούρι Φρίσερ και στο VAR ο Ελβετός Φενταγί Σαν με τον Ολλανδό Ντένις Χίγκλερ.

Γεννημένος το 1981 στο Ταρτού της Εσθονίας, ο Τόβερ είναι απόφοιτος από το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Ταρτού, ενώ έχει εργαστεί ως πρότζεκτ μάνατζερ σε διάφορους οργανισμούς της πατρίδας του, που δεν σχετίζονται με το ποδόσφαιρο, μεταξύ αυτών σε φεστιβάλ κινηματογράφου!

Ως φοιτητής με το πρόγραμμα Erasmus βρέθηκε στο Λονδίνο και πήρε μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Τεχνών, ενώ υπήρξε και πρότζεκτ μάνατζερ στην Έκθεση Βιβλίου του Γκέτεμποργκ. Επίσης, έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Πολιτισμού από την Ακαδημία Μουσικής της Εσθονίας!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα