Ο Μπένετ έφερε τον Τρεϊμάνις, στον Κλάτενμπεργκ τον χρεώνουν

Απίστευτη οπαδική προπαγάνδα από τα επικοινωνιακά επιτελεία, αλλά και δηλώσεις Μπαλτάκου που ρίχνουν λάδι στη φωτιά…

Του Χαρίλαου Τουμπιώτη

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο ΠΑΟΚ πήγε για να βάλει ένα γκολ με τον Ολυμπιακό και να πάρει το παιχνίδι. Έκανε μία τελική, έβαλε ένα γκολ, το άλλο ο Παπασταθόπουλος, πήρετο τρίποντο και αντίο σας. Μέχρι να μάθει να βάζει γκολ ο Ολυμπιακός, μπορεί να περάσουνε και δυο μήνες. Αυτός ο Μπακαμπού θέλει τέσσερις ευκαιρίες για να βάλει ένα γκολ. Ο Ελ Αραμπί βάρυνε, είχε και μία, μόλις, προπόνηση στα ποδάρια του, άργησε να στρίψει, πάει η ευκαιρία. Τώρα, αυτός ο Ουί Τζο Χουάνγκ θα μείνει στον Ολυμπιακό και μετά τον Ιανουάριο, μόνο αν η Νότια Κορέα πάρει το Μουντιάλ κι αυτός είναι ο μοναδικός σκόρερ. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Πάμε παρακάτω. Γίνεται αυτή η φάση με τον Μπα και τον Ολιβέιρα. Πέναλτι. Όχι από τον Μπα. Από τον Τζολάκη έγινε το πέναλτι. Καρμπόν με το πέναλτι που πήρε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα, με τον Κοτάρσκι και τον Σπόραρ. Το σφυράει ο Τρεϊμάνις και το παίρνει πίσω. Ανάστα ο κύριος ο ΠΑΟΚ. Μιλάμε για τον ίδιο Τρεϊμάνις που δεν έδωσε καραπινάτο υπέρ του Παναθηναϊκού στην Τούμπα, όταν ο Τσιγγάρας ξεφτέρινισε τον Αϊτόρ.

Είναι ο ίδιος Τρεϊμάνις, που στα τρία γκολ του ΠΑΣ Γιάννινα εναντίον του ΠΑΟΚ στους «Ζωσιμάδες», μέτρησε το ένα. Γι αυτόν μιλάμε. Και βγάζει ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά του Λετονού. «Δεύτερη προειδοποίηση δεν συνηθίζουμε να δίνουμε, μπορείτε να ψάξετε να βρείτε που βρίσκονται όσοι προσπάθησαν να μας αδικήσουν». Αυτό λέει η ανακοίνωση.

Τι σημαίνει αυτό, ρε, κανένας δεν το κατάλαβε. Που πήγαν όλοι οι διαιτητές που αδίκησαν τον ΠΑΟΚ; Όλοι παρόντες είναι. Κι ο Τζήλος, ο Μανούχος,  ο Ευαγγέλου, ο Καραντώνης, ο Κουτσιαύτης, ο Φωτιάς. Ακόμα κι ο Κομίνης που ακύρωσε το γκολ του Βαρέλα με την ΑΕΚ, έμεινε έναν χρόνο και μετά τoν σούταρε ο Βίτορ Περέιρα. Πάει να πει ότι όλοι αυτοί δεν τον αδίκησαν. Έτσι πάει. Η, μήπως τον ευνόησαν και παρέμειναν; Και τώρα που το θυμήθηκα: Πέρυσι που ο ΠΑΟΚ έπαιρνε τα πέναλτι σαν φιστίκια, επί Κλάτενμπεργκ, έβγαλε ποτέ ανακοίνωση κατά της διαιτησίας; Όλες οι ομάδες έβγαζαν εναντίον του. Για να ξέρουμε τι λέμε, δηλαδή.

Πάμε παρακάτω. Βγαίνει το επίσημο όργανο της ΠΑΕ, το Σαββιδοτεχνείο και μιλάει για συμμορία. Ότι ο ΠΑΟΚ νίκησε την συμμορία του Κλάτενμπεργκ. Τον Τρεϊμάνις, ο Κλάτενμπεργκ τον έφερε; Ο Μπένετ τον έφερε. Τον Στέφανο τον Μπένετ ο ΠΑΟΚ τον άφησε απ έξω. Εδώ, δηλαδή, μιλάμε ότι το παραμύθι δεν το χάφτουνε ούτε του δημοτικού.

Δηλαδή, ο Μπένετ που τον κάλεσε τον Τρεϊμάνις δεν έχει καμία ευθύνη; Τον Μπένετ, όμως, τον έφερε ο Μπαλτάκος, άρα δεν τον αγγίζουμε. Τα ρίχνουμε στον Κλάτυ και καθαρίσαμε. Το θέμα είναι να πειστούν τα ΠΑΟΚια, όχι τι συμβαίνει πραγματικά. Και αν ο Τρεϊμάνις τον έσπρωξε τον ΠΑΟΚ πέρυσι, δεν έπαιξε κανέναν ρόλο στην απόφαση του Μπένετ να τον φέρει;

Λαμόγιο ο Τρεϊμάνις. Συμμορία τον γράφει το Σαββιδοτεχνείο. Μάλιστα. Μεγάλο λαμόγιο σου λέω εγώ, όχι μικρό. Τα λαμόγια, όμως, μάστορα, παίζουν παρολί. Γι αυτό είναι λαμόγια. Παρολιτζήδες. Κι αν επίτηδες τον έσφαξε τον ΠΑΟΚ ο Λετονός, για να ξεσκαρτάρουν σιγά – σιγά τους ξένους και να σφυρίζουν μονάχοι οι Μανούχοι και οι Φωτιάδες;

Έχει και καλύτερο. Ο ΠΑΟΚ αιτήθηκε, λέει, να σταλεί το βίντεο του αγώνα στην ομοσπονδία της Λετονίας, στην UEFA και την πορτογαλική ομοσπονδία για τον VARista τον Πινέιρο, που κάλεσε πίσω την φάση. Μάλιστα. Κι η ΕΠΟ έβγαλε ανακοίνωση ότι αποδέχτηκε το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Μόνο να μας στείλει το e-mail και το βίντεο για να το δούμε κι εμείς.

Άντε, σου λέω εγώ, το στέλνει το βίντεο, δεν είναι παραμύθι φούρναρης, όπως λέει η πιάτσα. Θα τον τιμωρήσουνε τον Λετονό οι συμπατριώτες του; Πλάκα κάνουμε τώρα; Θα πιάνουν την κοιλιά τους από τα γέλια, για το καραγκιοζιλίκι. Άσε που μπορεί να βρεθεί κανένας μερακλής να στείλει κι αυτός βίντεο με το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός πέρυσι με το πέναλτι στον Αϊτόρ.

Ύστερα, λέει η ΕΠΟ, θα στείλει το βίντεο στην UEFA. Για Μάρκο Σεφερλή μιλάμε, τώρα. Και κατ’ αρχάς, θα στείλει παράπονα ο ΠΑΟΚ στην UEFA ή στην uefamafia; Διότι στην UEFA έφτιαξαν ειδική υπηρεσία για τα παράπονα του ΠΑΟΚ. Αφού η UEFA είναι uefamafia, γιατί προσφεύγει εκεί ο ΠΑΟΚ;

Για να κόψουμε την πλάκα. Αυτό το βίντεο έτσι και φτάσει στα χέρια του Ροτσέτι και του Κολίνα, που δεν θα φτάσει ποτέ, θα ψάχνουν κανένα κάδο ανακύκλωσης. Τα spam κατ’ ευθείαν. Σιγά, τώρα, που θα κάτσει ολόκληρη UEFA ν’ ασχοληθεί με τα παράπονα του ΠΑΟΚ. Τόσα πρωινάδικα έχει το Open στο φινάλε. Μπορούν να τα κάνουν εκεί.

Είναι, όμως και το άλλο. Τα ακόμα πιο καλό από το προηγούμενο. Αύριο, όταν ο ΠΑΟΚ και οι άλλες ελληνικές ομάδες θα παίζουνε στην Ευρώπη, οι ίδιοι διαιτητές θα τους σφυρίζουνε, δεν θα είναι διαφορετικοί. Και τι θα γίνει, μετά, έτσι και τους πετσοκόψουνε; Θα γράφει ο Κόλκας ότι υπάρχει uefamafia κι ο Βασιλόπουλος πανευρωπαϊκή συμμορία κατά του ΠΑΟΚ;

Έτσι είναι. Για να ικανοποιήσουν τα αρρωστάκια τους, σήκωσαν κουρνιαχτό και θα το βρούνε μπροστά τους, μάστορα. Έτσι παίζεται το έργο στην Ευρώπη. Κι άντε, ο ΠΑΟΚ το’ κανε αυτό για τα πελατάκια. Ο Μπαλτάκος; Γιατί το έκανε; Δεν γνωρίζει πως παίζεται το έργο; Απ έξω κι ανακατωτά το ξέρει.

Έκανε και δήλωση ο Μπαλτάκος, ότι ελπίζει να μην ξανασφυρίξει ο Τρεϊμάνις. Δεν θα το ήθελε, σου λέει. Όχι ότι το είπε για να το ακούσει ο Μπένετ. Σαν απλός φίλαθλος του ποδοσφαίρου το είπε. Ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα ακριβό προϊόν κι ήρθε ο Τρεϊμάνις και το χάλασε.

Το προχωράω. Αύριο – μεθαύριο, θα γίνει ντέρμπι, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Ποιον διαιτητή θα βρει να φέρει ο Μπένετ, άπαξ και γίνει γνωστό, που θα έχει γίνει ήδη, ότι τον περιμένουνε στην γωνία, για να στείλουν τα βίντεο στην UEFA και την ομοσπονδία του; Μόνο κανένα λαμόγιο μπορεί να έρθει. Κι όχι διαιτητής UEFA. Και τότε, θα έχουμε καινούργια νταβαντούρια, μάστορα και θυμήσου την κουβέντα που σου λέω σήμερα.

Διότι τι να κάνει κι ο Μπένετ, δηλαδή, που θα ψάχνει, αλλά δεν θα βρίσκει σοβαρό διαιτητή; Θα καταφύγει σε τίποτα φυντάνια από την Μολδαβία, την Μάλτα φυσικά, που παίζεται το πιο καθαρό πρωτάθλημα του κόσμου, από καμία Υπερδνειστερία, Κροατία και τα ρέστα.

Είναι, όμως και το άλλο. Ο ΠΑΟΚ έχει ξεφτιλίσει ακόμα και τον Λαόθ τον Ισπανό, ρε. Αυτόν που παίζει ημιτελικούς και τελικούς Champions League. Και πρωτοκλασάτο διαιτητή να φέρει ο Μπένετ στα ντέρμπι, πάλι θα τον ξεφτιλίσουνε, όπως έγινε πέρυσι στον τελικό του κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Και γιατί να σηκωθεί ο άλλος να έρθει στην Ελλάδα, ρε, για να τον κάνουνε ρόμπα;

Να το κλείσουνε, μάστορα. Το έργο παίζεται να σφυρίζουν μονάχα Έλληνες διαιτητές, γι αυτό γίνεται η φασαρία. Κι ο Τρεϊμάνις βοήθησε μια χαρά. Έτσι είναι. Διότι αύριο – μεθαύριο, θα σου πει ο Μπένετ ότι δεν μπορώ να βρω ξένο διαιτητή μεγάλης κλάσης, γιατί προετοιμάζονται για το Μουντιάλ. Άρα, Αριστομένης Κουτσιαύτης, Παπαδόπουλοι, Διαμαντόπουλοι, Τζήλοι, Φωτιάδες και τα ρέστα. Και δεν θα χρειαστεί να ελληνοποιηθεί ο Μπένετ που είναι λίρα εκατό. Διότι όλοι οι Άγγλοι διαιτητές, λίρα εκατο είναι. Άμεμπτοι. Όπως και ο Κλάτενμπεργκ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα