Ο εγκέφαλος της πρότασης μομφής

 

Με το ένα λάθος πίσω από το αλλο ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει πως απέχει πολύ ακόμα από το κόμμα εξουσίας που θα ήθελε να γίνει και παραμένει εγκλωβισμένος στο κόμμα διαμαρτυρίας του 4%. Η πρόταση μομφής που κατατέθηκε το μόνο που κατάφερε ήταν να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και σήμερα σχεδόν κανείς να μην γνωρίζει τι εν τέλει ψήφισαν στην Βουλή και ποιους επηρεάζει. 

Αυτό με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να απαντά από το βήμα της Βουλής σε απλά ελληνικά και χωρίς κραυγές, επέλεξε να προβεί σε μια κίνηση αμφιλεγόμενη με μόνο στόχο να φτάσουμε στην συνεδρίαση του Eurogroup και του Εcofin χωρίς απόφαση ώστε να περάσει το μήνυμα πως η κυβέρνηση αυτή δεν είναι δεδομένη.
Τους διέφυγε βεβαίως το γεγονός πως ακόμα και αν η πρόταση προχωρούσε, όπως αποδείχθηκε, η κυβέρνηση είχε την πλειοψηφία και ως εκ τούτου θα έπεφτε στο κενό.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την διαβεβαίωση των συνταγματολόγων που βρίσκονται κοντά του πως η πρόταση είχε τύχη κάτι που αποδείχθηκε και από το γεγονός πως στην αρχή ξεκίνησαν οι διαδικασίες να συζητηθεί. Μόνο που εν τέλει η κυβέρνηση βρήκε το παραθυράκι που έψαχνε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εγκέφαλος της πρότασης ήταν η Λούκα Κατσέλη την οποία υιοθέτησε αμέσως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να εξηγήσει σε απλά ελληνικά τι αλλάζει από σήμερα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα