Γέλασαν και τα μουστάκια του (που δεν έχει)

Το οικονομικό comeback της αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms δικαιώνουν τις πρωτοβουλίες που πήρε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΝΕ το καλοκαίρι του 2019

Ένα κάρο ντράβαλα έχει ο Άδωνις Γεωργιάδης στο υπουργείο Ανάπτυξης με την ακρίβεια, το σαφάρι ελέγχων στην αγορά και τα «μπρος-πίσω» που δημιουργήθηκαν εκ του μη όντως σχετικά με το αν θα κλείνουν νωρίτερα τα μαγαζιά προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια.

Ως άνθρωπος όμως της πραγματικής οικονομίας και του… πεζοδρομίου της αγοράς γέλασαν ακόμη και τα μουστάκια που δεν έχει όταν διάβασε στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο τις οικονομικές επιδόσεις της αλλαντοβιομηχανίας Creta Farms για τη χρήση του 2021 (βλ. ρεπορτάζ «Α» στη σελ. 29). Κι ο λόγος είναι προφανής, τουλάχιστον για όσους δεν έχουν ασθενή μνήμη. Για όλους τους υπόλοιπους θυμίζεται πως όταν ο Άδωνις πήγε στην οδό Νίκης στις 9 Ιουλίου του 2019 για να αναλάβει τα υπουργικά ηνία του επανασυσταθέντος υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων βρήκε στο γραφείο του την καυτή πατάτα της διαφαινόμενης τότε κατάρρευσης της εταιρείας. Πρώτο μέλημα ήταν το να σταθεί στα πόδια της η Creta Farm ώστε να μην βρεθούν στον δρόμο οι εργαζόμενοι γι’ αυτό και ξεκίνησε ένα μπαράζ πρωτοβουλιών και διαβουλεύσεων. Είχαν χαρακτηριστικό ότι στις 22 Ιουλίου του 2019 πέρασαν το κατώφλι του ΥΠΑΝΕ οι τότε ιδιοκτήτες της Creta Farm, Μάνος και Τάκης Δομαζάκης, ώστε να υπογράψουν μνημόνιο κατανόησης με τις τέσσερις ελληνικές τράπεζες και εν συνεχεία να αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής που θα εξασφάλιζε την ομαλή λειτουργία της εταιρείας. Εν όψει, μάλιστα, εκείνης της συνάντησης είχε βγει και μία «τροχιοδεικτική» ανακοίνωση από το υπουργείο Ανάπτυξης στην οποία υπογραμμιζόταν ότι «όποιος εκ των δύο αδερφών δεν υπογράψει, θα αναλάβει και την ευθύνη για ό,τι επακολουθήσει για την εταιρεία “Creta Farm”».

Τελικά όλα εξελίχθηκαν κατ’ ευχήν, ο στρατηγικός επενδυτής βρέθηκε στο πρόσωπο του Δημήτρη Βιντζηλαίου και της Impala Invest, με τα οικονομικά αποτελέσματα να δικαιώνουν τις πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΝΕ.

Είναι να μην χαμογελάει ο Άδωνις;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα