Δεν αρκεί η ανάληψη ευθύνης σε μια τέτοια αποτυχία

Ανέλαβε την ευθύνη ο Δημήτρης Ιτούδης μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας στο Eurobasket.

Και τι έγινε; Αρκεί αυτό; Ή μήπως έχει καμιά σημασία μετά από τέτοιο στραπάτσο…

Μπορεί να ξαναγίνει το ματς και να διαβάσει καλύτερα το παιχνίδι και να κερδίσει τον αντίπαλό του; Μάλλον όχι…

Οπότε, η ανάληψη της ευθύνης μάλλον δεν αρκεί στην προκειμένη περίπτωση, όπου όλοι οι Έλληνες είδαν ότι αυτή η ομάδα δεν ήταν …ομάδα.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στηρίχτηκε (και ορθώς) πάνω στον Γιάννη, αλλά μετά απ΄αυτόν δεν υπήρχε τίποτα. Μερικοί παίκτες-ρολίστες οι οποίοι στο κρίσιμο ματς χάθηκαν …στην σκιά τους όπως θα έλεγε και ο σπίκερ της δημόσιας τηλεόρασης.

Στον Γιάννη έπρεπε να στηριχθεί η Εθνική. Είναι απολύτως κατανοητό…

Όμως, θα έπρεπε να θυμίζει και ομάδα διότι οι Γερμανοί μας έδειξαν ότι πέραν του Αντετοκούνμπο δεν …υπήρχε ομάδα, ούτε σχέδιο.

Όπως βεβαίως δεν υπήρχε και πλάνο. Όσα βάλουμε κι όσα φάμε. Όπως στις γειτονιές.

Δεν ήταν μόνο αυτό…

Οι άλλοι κατέβηκαν αφιονισμένοι, όπως κάθε αντίπαλος που συναντήσαμε στο Eurobasket. Από την Ιταλία του κλόουν Ποτσέκο, τους Κροάτες του(άλλου κλόουν…) Μουλαουμέροβιτς μέχρι και οι Τσέχοι στήνανε παγίδες για να σταματήσουν τον Γιάννη διότι πίστευαν (και μάλλον σωστά…) ότι μόνο απ΄αυτόν θα έχαναν.

Οι άλλοι δεν τους ενδιέφεραν. Πίστευαν ότι δεν μπορούν να χάσουν απ΄αυτούς…

Το κατάφεραν οι Γερμανοί γιατί ο Γιάννης-κάποια στιγμή- θα έσκαγε…

Όλοι αυτόν (τον Αντετοκούμπο) έψαχναν στο κρίσιμο τρίτο δεκάλεπτο. Όταν ο Σλούκας με τον Ντόρσεϊ και τον Καλάθη τα έσπαγαν και μόνο ο Αγραβάνης με τον Λαρεντζάκη (οι αντιστάρ της ομάδας) έδειχναν ότι είχαν τον ψυχισμό να κοιτάξουν στα μάτια τους Γερμανούς.

Να κοντράρουν, να τους κοιτάξουν στα μάτια.

Κι ο κόουτς τι έκανε; Τους άφησε στον πάγκο . Τον Λάρυ με την δικαιολογία ότι έκανε γρήγορα τρία φάουλ και τον Αγραβάνη μόνο εκείνος ξέρει γιατί…

Μάλλον, για να δούμε ξανά τον δυσκίνητο Παπαπέτρου και τον αργό Παπαγιάννη που σε κανένα σημείο του τουρνουά δεν δικαιολόγησαν την κλήση του στην γαλανόλευκη.

Γι αυτό λέμε ότι η ανάληψη ευθύνης δεν αρκεί γιατί η αποτυχία είναι μεγάλη και δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια δήλωση…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα