Τι περιμένουμε από την «Μπαλτακιάδα»

Τι πρόκειται να κάνει ο Μπαλτάκος με τους σουπερλιγκάτους, τι θα γίνει με τον Μπένετ που δεν «ελληνοποιήθηκε», αλλά και τα νέα στελέχη της ΚΕΔ που πρέπει να τα… «ξελληνοποιήσει». Θα δώσει στην δημοσιότητα τα λεφτά που έπαιρναν οι ξένοι διαιτητές; Ο ΠΑΟΚ είναι ευνοημένος του Κλάτενμπεργκ, αλλά στόχος ήταν ο Μαρινάκης και ο φόβος της Θύρας 4. Θα γίνει ο Μαρκ ο νέος… Βαρούχας;

Άρχισε η «Μπαλτακιάδα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η «Α» και η iapopsi.gr γράφουν σήμερα σκόρπια πράγματα για τον Μπαλτάκο και το τι θα γίνει από τώρα και πέρα. Μην έχετε παράπονο, ωστόσο. Όταν όλα τα media μιλάγανε για ενωτικό κλίμα του Μαρινάκη κι έβγαζε ανακοινώσεις ο Μπαλτάκος από την ΕΠΟ ότι «ήταν ενωτικός ο πρόεδρος της Super League 1», μόνο η «Α» και η iapopsi.gr σχολίασαν ότι τα «Τάκη μου, «Βαγγέλη» μου δεν θα κρατήσουν πολύ, μόλις έρθει η ώρα για την πίτα του Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Όπως κι έγινε. Φαινότανε από την αρχή το πράγμα, ότι θα πήγαινε στα βράχια. Πάμε να τα δούμε ένα – ένα.

Στις αντιδράσεις των μελών της Super League 1 ο Μπαλτάκος θα τρώει σοκολατάκια

Όταν ο Μπαλτάκος ξεκίνησε με τον Μπένετ με γκολ από τα αποδυτήρια, κανένα πεντάλεπτο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση της Super League 1, οι αποσβολωμένοι του τα έχωσαν. Και δεν μιλάμε για τον Μαρινάκη, που μίλησε για «δικτατορίες και «ανθρωπάκια». Κι άλλοι είπαν. Ο Σπανός, ας πούμε, είπε στο συμβούλιο, ότι «πήρε εντολή να καρατομήσει τον Κλάτενμπεργκ». Μάλιστα. Έτσι θα τα αφήσει αυτά ο Μπαλτάκος; Μην είσαστε κορόιδα, ρε, την «Α» και την iapopsi.gr διαβάζετε. Τίποτα δεν θα κάνει ο Μπαλτάκος. Στην καρέκλα του θα κάθεται και θα τρώει σοκολατάκια. Και θα σου πω το πώς και το γιατί. Χρόνια στο κουρμπέτι είναι ο Τάκης. Ξέρει ότι στο ποδόσφαιρο είναι τα πάντα όλα ΟΦΑ. Όπου Φυσάει ο Άνεμος, δηλαδή. Κι αν ο Χριστοβασίλης μίλησε για μεθόδευση, τι να κάνει ο Μπαλτάκος; Να κάτσει να τους απαντήσει; Με την καμία. Ούτε στον Γιαννάκη τον Αλαφούζο, βέβαια, που είπε ότι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ «ελέγχουν την ΕΠΟ». Όταν ο ίδιος ο Αλαφούζος έκανε «τρίο» με τον Μελισσανίδη και τον Ιβάν Σαββίδης, την ΕΠΟ την ήλεγχε κανένας ή ήταν ανεξάρτητη; Ο δε, Μποροβήλος, είπε στην συνεδρίαση ότι η ενέργεια του Μπαλτάκου ήταν «ύπουλη και υστερόβουλη». Άπαξ και πρόεδρος ήταν κανένας Γραμμένος, θα είχε παραιτηθεί μετά την ομοβροντία.

 

Ο Μπαλτάκος θ’ αφήσει τον Μπένετ να «ελληνοποιηθεί»; Πρώτα πρέπει να… «ξελληνοποιήσει» τους νέους της ΚΕΔ

Το γράψανε οι Σαββιδοτέχνες, το είπε κι ο Μπαλτάκος στο Metropolis. Ότι ο Μπένετ επελέγη γιατί δεν «ελληνοποιήθηκε», δεν ήρθε σε επαφή με ανθρώπους από το ελληνικό ποδόσφαιρο». Σαφής. Ο Μπένετ, όμως, πότε θα «ελληνοποιηθεί»; Θα πάρει έναν μήνα; δυο μήνες, τρεις μήνες; Διότι είναι αδύνατον να μην «ελληνοποιηθεί κι αυτός. Όλοι «ελληνοποιούνται» στην Ελλάδα». Και ο Περέιρα «ελληνοποιήθηκε» στην Θεσσαλονίκη και ο Κλάτενμπεργκ. Λογικό είναι. Το θέμα είναι ένα: Θα τον αφήσει ο Μπαλτάκος να «ελληνοποιηθεί»; Αυτό είναι το ένα που πρέπει να κάνει ο Μπαλτάκος. Το άλλο είναι ότι πρέπει να… «ξελληνοποιήσει» τους Έλληνες της νέας ΚΕΔ. Θάνο, Καλογερόπουλο, Μάνταλο και τα ρέστα.

 

Ο Μαρινάκης ήταν ο στόχος του ΠΑΟΚ, όχι ο Κλάτενμπεργκ με τα 16 πέναλτι στον Κούρτιτς

Άντε, για την ΑΕΚ, να το καταλάβεις κανείς. Την ψειρίσανε με τον ΟΦΗ στο 3-3 και αλλού. Ο ΠΑΟΚ τάχθηκε κατά του Κλάτενμπεργκ. Υπάρχει κανένα σκεπτικό σοβαρό; Υπάρχουν επιχειρήματα; Ο Κούρτιτς βαρέθηκε να βαράει πέναλτι πέρυσι κι έχει παράπονα από την διαιτησία, 16 τον αριθμό, αν θυμάμαι καλά. Μη θυμηθούμε τι έγινε με τον ΟΦΗ στην Τούμπα και το πέναλτι που έδωσε ο Φωτιάς κατά των Κρητικών, που προηγουμένως είχαν σκοράρει. Ή, μήπως έχει παράπονα ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό που δεν δόθηκε πέναλτι στον Αϊτόρ; Με τον Βίντσιτς που τον κράτησε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό 100 λεπρά στην Τούμπα για να ισοφαρίσει ο δικέφαλος, είχε πρόβλημα; Για να μην τραβάει πολύ το πράγμα. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε κανένα πρόβλημα με τον Κλάτενμπεργκ, πρίμα βόλτα τον πήγε ο Άγγλος. Το θέμα είναι ότι ο ΠΑΟΚ τάχθηκε κατά του Κλάτενμπεργκ για κόντρα στον Μαρινάκη. Απλά πράγματα είναι αυτά. Θα τους πέρνανε με τις φασίνες οι οργανωμένοι, έτσι και συμφωνούσαν με τον Μαρινάκη. Κι ακόμα πιο απλά είναι ότι από τους Big-4, κανένας δεν εμπιστεύεται κανέναν. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο Μαρινάκης θέλει να φτιάξει το ποδόσφαιρο, όπως είπε. Και αλήθεια να έλεγε, οι μισοί το πιστεύουν και οι άλλοι μισοί κουνάνε το κεφάλι τους επιδεικτικά….Ούτε ο Μαρινάκης βέβαια πιστεύει ότι στο καινούργιο πρωτάθλημα θα γίνουν όλα των αγγέλων, επειδή το λέει ο Μπαλτάκος. Άστα να πάνε, ρε φίλε, με την καχυποψία.

Στην ΕΠΟ έχουν γραφεία όλοι οι διορισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ και δεν περίσσευε ένα για τον Μαρινάκη;

Έγραψε η iapopsi.gr ότι ο Μπαλτάκος μπορεί να έχει και ψήγματα αλαζονείας από την θητεία του ως πρώην γραμματέας της κυβέρνησης. Γι αυτό και είπε ότι αυτός μιλάει μόνο με τον Τσέφεριν και ότι ο Θόδωρος Θεοδωρίδης να μιλάει με τον Φιλιππούση. Κι έρχεται αυτή η δήλωσή του στο Metropolis. Δεν υπάρχει χώρος για γραφείο στο Μαρινάκη στην ΕΠΟ, σου λέει. Τι θα πει δεν υπάρχει χώρος; Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ είναι ο Μαρινάκης. Θεσμικός. Εδώ, ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε γραφεία σ’ ένα κάρο κόσμο που βόλεψε στην ΕΠΟ και δεν υπήρχε ούτε ένα για τον αντιπρόεδρο; Έχασε ο Μπαλτάκος μ’ αυτή την δήλωση. Αχρείαστος ήταν ο τσαμπουκάς.

Κάποιο γραφείο θα πρέπει να υπάρχει σε μια ΕΠΟ με ετήσιο μισθό 2,5 εκατ. ευρώ το χρόνο…

 

Πόσα έπαιρναν οι ξένοι διαιτητές που έφερε ο Κλάτενμπεργκ;

Τώρα που έφυγε ο Κλάτενμπεργκ, μήπως θα μπορούσε να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός, πόσα χρήματα έδινε στους ξένους διαιτητές που έφερνε; Πόσα πήραν ο Λαόθ, ο Μπριχ, ο Μακέλι; Δεν μπορεί να πήραν τα ίδια με τον Καμπάκοφ πως τον λέγανε αυτόν Βούλγαρο ή κάτι άλλα λιμά από Εσθονίες και Ουγγαρίες. Και πώς πληρωνόντουσαν όλοι αυτοί; Χέρι – χέρι μετά το ματς; Χέρι – χέρι πριν από το ματς ή μήπως μέσω τραπέζης; Ο Μπαλτάκος μπορεί να κάνει κάτι ή μήπως υπήρχαν τίποτα μυστικοί λογαριασμοί στην Ελβετία; Δεν το ξέρω. Ρωτάω. Παραστατικά υπάρχουν για το πόσο πήγε το μαλλί;

Ο Κλάτενμπεργκ σε ρόλο… Βαρούχα απέναντι στον Μπένετ

Η Super League1 σκέφτεται να τον κρατήσει τον Κλάτενμπεργκ. Δικό της θέμα. Άπαξ και θεωρεί ότι είναι χρήσιμος, εμάς μας περισσεύει. Αλλού είναι το θέμα. Τι, ακριβώς, δουλειά θα κάνει ο Κλάτυ; Αφού όλο το παιχνίδι το παίρνει επάνω του ο Μπένετ, τι θα κάνει ο Κλάτενμπεργκ; Κι εγώ, δεν πιστεύω ότι του χρόνου θα έχουμε Μπένετ – Κλάτενμπεργκ στην ανάλυση των φάσεων σε ρόλο Κάκος – Βαρούχας. Να αναλύει, δηλαδή, τις φάσεις ο Μπένετ και να παρεμβαίνει από κανένα κανάλι ο Μαρκ και να λέει τα αντίθετα. Να το σοβαρέψουμε: Θα δεχτεί να μείνει ο Κλάτενμπεργκ χωρίς αντικείμενο και απλά να τα παντελονιάζει;

 

Μεγάλα σκάγια στο πάρκο, σαν τα σουτ του Μπακασέτα

Άσχετο με την «Μπαλτακιάδα». Άπαξ κι ασχοληθείς με τα κοινά, εκτίθεσαι. Κανόνας είναι αυτό το πράγμα. Και κάποιοι σε φακελώνουν. Ψάχνουν και βρίσκουν ό,τι έχεις πει κι έχεις κάνει, βίντεο και τα ρέστα. Και τα κρατάνε στα συρτάρια τους για να τα βγάλουνε όταν κρίνουν ότι ήρθε η ώρα. Ειδικά αν έχεις και δικά σου media, η καλύτερή σου. Οσονούπω, έρχονται καταιγίδες, λένε οι μετεωρολόγοι. Μεγάλες καταιγίδες κι από δυο μεριές μάλιστα. Κι ο εκτεθειμένος θα βρεθεί ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά, που λέγαμε και στον στρατό. Μεγάλα σκάγια θα πέφτουν σε ευθεία βολή για το πάρκο, σαν τα σουτ του Μπακασέτα και τα τάκλιν του Τάκη. Του Φύσσα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα