Έβαλε τα χέρια του, θα βγάλει(;) τα μάτια του

Επίσημα πλέον ο Ιβάν Σαββίδης έγινε πιο… Έλληνας παράγοντας από ποτέ. Κι όχι τόσο επειδή αποφάσισε ο ίδιος, αλλά επειδή εισηγήθηκε ο μετρ του είδους, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Ο πρώην πρόεδρος είχε γίνει ο «Τεό» για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, επειδή πάντα φρόντιζε να τα έχει καλά μαζί τους. Και ως σύμβουλος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, πρότεινε λύση για τις αποδοκιμασίες των οπαδών μετά από αρνητικά αποτελέσματα, την επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία, παίρνοντας ουσιαστικά πίσω την απόφαση του «αφεντικού» του, ο οποίος με ποδοσφαιρική λογική στήριξε τον προπονητή (Δώνη) κι έδιωξε αυτόν που προκαλούσε προβλήματα (Γκαρσία).

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο Ουρουγουανός είναι τοτέμ για τον κόσμο και ότι το τέλος που προέκυψε δεν του άρμοζε. Έπρεπε να βγάλει τη σεζόν, να γίνει ένα φιλικό προς τιμήν του και μετά, αν ήθελαν και η… νύφη και ο… γαμπρός, θα του έδιναν ένα άλλο πόστο να βοηθήσει την ομάδα. Τώρα, όμως, θα πρέπει ο 36χρονος αμυντικός μέσος να φορτωθεί ακόμη μια σεζόν στην πλάτη του για να φτάσει στα παραπάνω.

Μάλιστα, στο συγκεκριμένο σημείο πρέπει υπερθεματιστεί το γεγονός ότι η επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία δεν αποτελεί εισήγηση του νέου τεχνικού (όποιος τελικά κι αν είναι αυτός), άρα και κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι την επόμενη σεζόν δεν θα επαναληφθούν γεγονότα που είχαν πρωταγωνιστή τον Γιώργο Δώνη. Θα πρέπει δηλαδή ο νέος προπονητής να τον ξεκινάει από την αρχή στα παιχνίδια, αλλιώς να τον έχει εκτός αποστολής για να τα έχει καλά με τον κόσμο της ομάδας; Κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά για το ότι ο Ουρουγουανός δεν θα κάνει πάλι τα ίδια και ότι δεν θα έχουμε επανάληψη της ιστορίας, σε βάρος όλων που διοικούν, αλλά και… κοουτσάρουν τον ΠΑΟΚ.

Ανάγκη για καθορισμό αρμοδιοτήτων

Είναι ξεκάθαρο ότι υφίσταται κακός διαχωρισμός ρόλων στη διοίκηση. Δηλαδή, είναι ο Ζήσης Βρύζας που κάνει την πρόεδρο, αλλά έρχεται κόντρα στη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς οι πληροφορίες λένε ότι δεν ήταν ενήμερος για τη συνάντηση Σαββίδη – Γκαρσία – μεταφραστών και Ζαγοράκη στο «Μακεδονία Παλλάς». Είναι ο Γκερμάν Τσιστιακόφ, ο οποίος λογικά έχει ένα ρόλο κουμανταδόρου που ασχολείται με μεταγραφές και με την ομάδα γενικότερα και υπάρχει και ο Ζαγοράκης, ο οποίος έχει έναν γενικότερο ρόλο, που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί.

Πάνω από όλους είναι ο Ιβάν, ο οποίος όμως, ακόμη και να θέλει να πάρει μερικές αποφάσεις, μπερδεύεται από τις συμβουλές που ακούει δεξιά κι αριστερά από τους προαναφερθέντες και τα κάνει «μπάχαλο». Χαρακτηριστικό είναι αυτό που είπε ο Γιώργος Γεωργιάδης στη συνέντευξη Τύπου, ότι όταν έγινε προπονητής για τα έξι παιχνίδια των play-off, οι πρώην συνεργάτες του μιλούσαν δεξιά κι αριστερά για διάφορα πράγματα χωρίς να τον ενημερώνουν. Με λίγα λόγια, όλοι θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά χωρίς να μπλέκουν αυτόν που κάθεται στο… δίπλα γραφείο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, είναι απαραίτητο για τον Ιβάν να διαχωρίσει τους ρόλους στην ομάδα, γιατί καλό είναι να έχεις πολλούς για να τους φορτώσεις πράγματα όταν κάτι στραβώνει, αλλά συνήθως όπου λαλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να ξημερώσει.
Ακόμη και στο θέμα του νέου προπονητή, υπήρξε μια μυστικότητα περίεργη. Ήρθε ο Πασιένσια ή δεν ήρθε; Κι αν ήρθε, γιατί «κρύφτηκε» σαν φυγόδικος;

 Πιέζει με κάθε τρόπο για «ευνοϊκή» επίλυση

Το καλό κλίμα που υπήρξε στις συναντήσεις του Ιβάν Σαββίδη με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και συγκεκριμένα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, φαίνεται πως δεν αρκεί στον Πόντιο παράγοντα. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θεωρεί πως το θέμα σχετικά με τη ρύθμιση των χρεών του συλλόγου προς το Δημόσιο κωλυσιεργεί και γι’ αυτό αυξάνει την πίεσή του προς το κράτος. Μάλιστα, την Τετάρτη, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τον «δικέφαλο του Βορρά», ταξίδεψε στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με κυβερνητικά στελέχη, αναβάλλοντας προγραμματισμένες συναντήσεις, ακόμη και με τον πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απέστειλε ακόμη και επιστολή την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της ομάδας, Ζήσης Βρύζας προς τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που δεν είναι τυχαίο. Ο Βρύζας είναι εκείνος που θα πρέπει να αγωνιά περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον για τα χρέη της ΠΑΕ προς το Δημόσιο κι αυτό διότι, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, τα χρέη του ΠΑΟΚ βαραίνουν τον ίδιο προσωπικά από τη στιγμή που είναι ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην αιρετή διοίκηση που προέκυψε από την τελευταία γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ.

Στην εν λόγω επιστολή αναφέρονται οι συνέπειες αν δεν βρεθεί λύση με τα χρέη στο Δημόσιο. Και μία από αυτές τονίζεται ότι θα είναι η μετατροπή των Θεσσαλονικέων σε ερασιτεχνικό σωματείο. Η τελευταία εξέλιξη θα πλήξει το Δημόσιο που δεν θα μπορεί να εισπράξει χρήματα από τους «ασπρόμαυρους», την ώρα που ο Ι. Σαββίδης προτείνει την εφάπαξ καταβολή ολόκληρου του πρωτογενούς χρέους.

Χαράλαμπος Μάνος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα