«Το λιμάνι του Πειραιά όχημα ισχυρής ανάπτυξης»

Παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, η ZTE Hellas Telecommunications S.A. και η COSCO υπέγραψαν το πρωί της Τετάρτης συμφωνία για τη χρήση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά ως Κέντρου Logistics για τα προϊόντα της ZTE για την ευρύτερη περιοχή της Νοτίου Ευρώπης.

Να σημειώσουμε, πως η συμφωνία υπεγράφη στις εγκαταστάσεις της Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. και εκτός του κ. Σάμαρα παρόντες ήταν ο κινέζος πρέσβης, οι υπουργοί κ.κ. Χατζηδάκης και Βρούτσης, ο Captain Ju Weiping, της COSCO ο κ. Zhou Jianfeng, αντιπρόεδρος της ZTE κ.α.

«Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί όχημα ισχυρής ανάπτυξης για όλη την Ελλάδα. Είναι πύλη εισόδου συνδεδεμένη με τις σιδηροδρομικές υποδομές, παγκόσμιος κόμβος μεταφορών. Τέτοιες ενέργειες, βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας, δίνουν θέσεις εργασίας. Χαιρετίζουμε την συνεργασία δύο κολοσσών. Η ΖΤΕ εκμεταλλεύεται το πλαίσιο σταθερότητας που χτίζουμε στη χώρα μας. Η επένδυση αυτή θα δημιουργήσει 600 θέσεις παραγωγής, όταν το κέντρο επισκευών μετεξελιχθεί σε κέντρο συναρμολόγησης», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο πρόεδρο της ZTE Hou Weigui, που είχε επισκεφθεί την Ελλάδα τον Οκτώβριο, ο κ. Σαμαράς είπε: «Ο δικός μου λόγος όπως και ο δικός του ήταν -όπως λέμε στην Ελλάδα- σπαθί. Τέτοιες επενδύσεις συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας που παραμένει το πρώτο θέμα στην ατζέντα αυτής της κυβέρνησης. Τέτοιες κινήσεις αναδεικνύουν την εμπιστοσύνη της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα».

Ηδη, οι πρώτες παρτίδες με τηλεπικοινωνιακό υλικό για 13 χώρες βρίσκεται ήδη εν πλω από την Κίνα για τον Πειραιά και αναμένεται στις αρχές Απριλίου. Παράλληλα με το κέντρο Logistics θα γίνει μέσα στο 2015 και ένα κέντρο επισκευών από την ZTE, που σημαίνει ότι η εταιρία θα συγκεντρώνει τηλεπικοινωνιακό υλικό το οποίο θα επισκευάζεται στην Ελλάδα και θα επαναπροωθείται στις χώρες. Το κέντρο αυτό προορίζεται να εξελιχθεί σε κέντρο συναρμολόγησης.

Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας που θα καταστήσει το λιμάνι του Πειραιά διαμετακομιστικό κέντρο για τα προϊόντα της ΖΤΕ προς 12 σημαντικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και συγκεκριμένα σε: Κροατία, Τσεχία, Σλοβακία, Σλοβενία, Αυστρία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Κύπρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα