Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία 1-1 απέναντι στον μισό ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να κερδίσει τον… μισό ΠΑΟΚ, καθώς αν και προηγήθηκε στο 16′ με τον Άμραμπατ στην Τούμπα, έμεινε στο 1-1. Ο δικέφαλος του βορρά ισοφάρισε στο 27′ με τον Τσόλακ, ενώ είχε δοκάρι με τον Ολιβέιρα στο 83′.

Η Ένωση πλέον είναι στην πέμπτη θέση και συνεχίζει τη μάχη για ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι απουσίες επτά ποδοσφαιριστών, λόγω τραυματισμών και τιμωριών, η ανάγκη κάποιων άλλων να πάρουν ανάσες μετά από τα 120 λεπτά κόντρα στον Ολυμπιακό δημιούργησαν συνθήκες «εκτάκτου ανάγκης» στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ πριν από την σέντρα του ντέρμπι.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανακάτεψε υποχρεωτικά την τράπουλα με μόλις δύο ποδοσφαιριστές, τους Πασχαλάκη και Α. Ζίβκοβιτς, που έπαιξαν και στον ημιτελικό του κυπέλλου να βρίσκονται και σήμερα στο αρχικό σχήμα.

Οι κιτρινόμαυροι πόνταραν σε παιχνίδι από τα άκρα, έχοντας τις γνωστές αδυναμίες στα μετόπισθεν. Στα επίσημα της Τούμπας βρισκόταν ο επόμενος προπονητής της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη και παρακολούθησε για πρώτη φορά ζωντανά την Ένωση, που στον πρώτο από τους πέντε «τελικούς» στη μάχη για το ευρωπαϊκό εισιτήριο παρατάχθηκε σε σχηματισμό «4-3-3» και τον Νόρντιν Άμραμπατ στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΑΕΚ στόχευσε στα δεξιά του ΠΑΟΚ και από εκεί βρήκε ένα εξαιρετικό σε συνεργασία γκολ μόλις στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς (15′). Σε μία φάση που ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε από τον Άμραμπατ, με τον Χατζισαφί να αδειάζει τον Τέιλορ για τον Κριχόβιακ, ο οποίος τροφοδότησε τον Μαροκινό για το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν μόλις 12 λεπτά στο παιχνίδι τους καθώς ο «κυνικός» ΠΑΟΚ χτύπησε και εκμεταλλεύτηκε άψογα την λάθος πάσα του Τσούμπερ έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, με τον Μουργκ να βγάζει την μπάλα στον Τσόλακ και τον Κροάτη να επιχειρεί το σουτ στην απέναντι γωνία του Στάνκοβιτς για το 1-1.

Σκορ που συνόδεψε τις δύο ομάδες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου αν και μέχρι το τέλος του α΄μέρους, υπήρχαν στιγμές που αμφότεροι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν πιο αποτελεσματικά.

Η ΑΕΚ πάτησε περισσότερο στην περιοχή του ΠΑΟΚ, «τρυπώντας» τους ασπρόμαυρους από τα αριστερά δεδομένης της αδυναμίας του Τέιλορ να ανταποκριθεί από την πλευρά του…

Το χορταστικό α΄ μέρος με επικίνδυνες στιγμές εκατέρωθεν, αρκετή ένταση και γκολ προμήνυε ένα «καυτό» 45λεπτο στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να καταγράφει μία ακόμη απουσία καθώς στη θέση του Βαρέλα, λόγω ενός προβλήματος στη μέση, επιστρατεύθηκε ο Ίνγκασον. Και όπως ακριβώς αναμενόταν, οι δύο ομάδες μπήκαν με το πόδι στο γκάζι, ωστόσο, η μεγάλη ευκαιρία ανήκε στους Θεσσαλονικείς, με την προβολή του Αντρίγια και τη σπουδαία επέμβαση Στάνκοβιτς στο 52΄.

Όσο περνούσε η ώρα όμως γινόταν σαφές πως το ματς θα κριθεί σε μία ενέργεια από τον άξονα ή μέσα από μία στατική φάση που οι δύο ομάδες φρόντιζαν να δίνουν απλόχερα η μία στην άλλη. Κίνηση όλα για όλα από τον Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το 82′ κινούμενος με δυο φορ και συγκεκριμένα τους Άκπομ – Ολιβέιρα, με τον Πορτογάλο να απειλεί στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα αλλά το πλασέ του σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών! Κίνηση έκπληξη από τον Οφρυδόπουλο, ενεργοποιώντας τον Φράνσον στη θέση του Μάνταλου, κάνοντας το ντεμπούτο του τρεις μήνες μετά τη μεταγραφή του.

Ο ΠΑΟΚ είδε στο 6ο λεπτό τον Τσόλακ να σκοράρει, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε από τον Καμπάκοφ. Ο Βούλγαρος ρέφερι έκρινε, μετά από «on the field» εξέταση της φάσης, ότι η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κροάτη επιθετικού (ο ίδιος έδειχνε ότι χτύπησε στα πλευρά του) πριν την στείλει στα δίχτυα του Στάνκοβιτς.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ (68′ Λύρατζης), Βαρέλα (46′ Ίνγκασον), Μιχάι, Σάστρε, Σοάρες (74′ Κούρτιτς), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Μιτρίτσα (82′ Άκπομ), Τσόλακ (82′ Ολιβέιρα).

ΑΕΚ (Σ. Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Κριχόβιακ, Μάνταλος (86′ Φράνσον), Λ. Γκαρσία, Άμραμπατ (92′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα