Διαταγή από το υπουργείο Δικαιοσύνης να «ξεψαχνιστούν» οι ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους των  τριών κοριτσιών από την Πάτρα

Ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών δύναται να συντάξει αξιολογητικές εκθέσεις των ιατροδικαστών καθώς και να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο

Το «ξεψάχνισμα» των εκθέσεων που συνέταξαν οι ιατροδικαστές για τους θανάτους των τριών κοριτσιών της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη  διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η είδηση έγινε γνωστή από σχετικό ρεπορτάζ του ιστότοπου dikastiko.gr που αποκάλυψε έγγραφο του αρμόδιου υπουργού Κώστα Τσιάρα προς τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη. Σε αυτό ο Κ. Τσιάρας ζήτησε να διεξαχθεί εσωτερική έρευνα για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά το θάνατο των μικρών κοριτσιών της οικογένεια στην Πάτρα, ώστε να διακριβωθεί τι συνέβη με αυτές.

Σημειώνεται ότι ο κ. Καρακούκης ως εκ της θέσεώς της δύναται βάσει των προβλέψεων του νόμου να συντάξει αξιολογητικές εκθέσεις των ιατροδικαστών και του λοιπού προσωπικού της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας καθώς και να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο.

Υπογραμμίζεται δε ότι η παραπάνω διερεύνηση είναι ανεξάρτητη από την ιατροδικαστική εξέταση που έχει αναλάβει ο επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών η οποια διενεργείται μετά από παραγγελία της εισαγγελίας και σχετίζεται με τον ποινικό έλεγχο των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι μικρές Ίριδα και Μαλένα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα