ΠΑΟΚ: Έρχεται το γήπεδο! (και οι εκλογές…)

Δίκαιο… βουνό έχει ο ΠΑΟΚ για τη νέα Τούμπα αφού όλοι οι «μεγάλοι» θα έχουν το δικό τους, μετά το «ΟΚ» για τον Βοτανικό τον Παναθηναϊκό και το Σαββιδοτεχνείο άρχισε να «δώσε και μένα μπάρμπα» από την κυβέρνηση

Καλώς τα παιδιά, που έλεγε και ο συγχωρεμένος ο Αλέφαντος. Για τη νέα Τούμπα θα σου πω. Σκέφτηκα να το ξεκινήσω το κομμάτι με το «καλώς τονα κι ας άργησε», αλλά δεν ήταν εύστοχο σαν τα πέναλτι του Κούρτις. Γιατί κανένας δεν άργησε. Στο τσακ μπαμ έγινε η δουλειά. Μόλις άνοιξε η κάλπη στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και βγήκε το 68.5% το «ΝΑΙ» στο Βοτανικό, στο αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο, άρχισαν τα όργανα του Σαββιδοτεχνείου. Είμαστε κι εμείς εδώ, σου λέει. Και γήπεδο θέλουμε κι εμείς και Μετρό θέλουμε για να πάει ο λαός στο γήπεδο. Ούτε δηλώσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη δεν πρόλαβαν να πάρουμε, που έδωσε τα 115 εκατ. ευρώ για το Βοτανικό κι οι Σαββιδοτέχνες περιμένανε στην γωνία. Δώσε κι εμένα, μπάρμπα.

Κι έχουν δίκαιο, δηλαδή. Η «Α» και η iapopsi.gr τα βάζουνε κάτω τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός με τον Σωκράτη Κόκκαλη έφτιαξε το «Καραϊσκάκης». Λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 έγινε, βέβαια, το γήπεδο, αλλά κι ο Σωκράτης έσπρωξε κι αυτός μερικά μιλιόνια. Κι ο Ολυμπιακός απέκτησε ωραίο γήπεδο, κόσμημα. Ευρώπη. Έστειλε και τα άλλα τμήματα στα περίχωρα. Κι ο Εθνικός που υπήρχε χαροπαλεύει στην Δ’ εθνική κατηγορία. Πάει αυτό.

Πάμε στην ΑΕΚ. Εδώ πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στον Μελισσανίδη, με το «ΟΠΑΠ Arena – Αγιά Σοφιά». Έτσι είναι. Δεν μικρό πράγμα να χτίσεις γήπεδο στον αστικό ιστό. Μπορεί ο «Τίγρης» να εκμεταλλεύτηκε να εκμεταλλεύτηκε με διάφορους τρόπους τις πολιτικές συγκυρίες, αλλά στο ποδόσφαιρο, το αποτέλεσμα μετράει. Έτοιμο του κουτιού είναι το νέο γήπεδο και στην Ν. Φιλαδέλφεια. Και ποιος πλήρωσε; Ο Πατούλης έδωσε μια τριαντάρα μιλιούνια για την υπογειοποίηση.

Να κάνω μία παρένθεση εδώ, τώρα που το θυμήθηκα. Πάνε 17 ολόκληρα χρόνια απ εκείνη τη μέρα που έγινε η γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Μάιος ήτανε του 2005, όταν Μελισσανίδης και Ντέμης Νικολαΐδης κατέβηκαν αντίπαλοι. Τότε ψήφισαν υπέρ της μεταφοράς του γηπέδου της ΑΕΚ σε άλλον τόπο. Ο Ντέμης που είχε βάλει το μεγάλο Χρήστο Ζούπα επικεφαλής του συνδυασμού, είχε κάψει καμιά πενηνταριά χιλιάρικα σε βενζίνα για να ψάχνει τοποθεσία στην Αττική για να χτίσει το νέο γήπεδο. Ο Μελισσανίδης παρουσίασε πλάνο για την Ν. Φιλαδέλφεια και απορρίφθηκε. Και πόσοι είχαν ψηφίσει; Ακριβώς 483 μέλη και η παράταξη του Ντέμη πήρε 195. Ο οποίος Ντέμης χαρακτήρισε το πλάνο του Μελισσανίδη «μερικές μακέτες αυθαίρετες», παρότι που ο «Τίγρης» εγγυότανε χρηματοδότηση. Κι ο Ζούπας συμπλήρωσε το σιρόπια ότι αν έμενε η ΑΕΚ στην Ν. Φιλαδέλφεια, θα ήταν σαν «φυλακισμένη». Δηλαδή, τώρα η ΑΕΚ είναι στην φυλακή που θα παίζει στην Ν. Φιλαδέλφεια.

Έχει κι άλλη αξία αυτό που σου γράφω. Που γράφουνε μερικοί πονηρίδηδες του Ντεμοτεχνείου, ότι ο Μελισσανίδης θα βάλει τον Ντέμη γενικό κουμάντο στην ΑΕΚ, στην θέση του Βασίλη Δημητριάδη που παραιτήθηκε. Να μας πούνε την ώρα, όμως, να είμαστε παρόντες στην παρουσίαση, μη γίνει σε καμιά ώρα που έχει Champion League η τηλεόραση. Να μην ξεφύγω κι άλλο, όμως. Πάμε παρακάτω για τον Παναθηναϊκό.

Από εδώ το είχε, από εκεί το είχε το πράγμα ο Μαλακατές με τον Βρανόπουλο, τον άλλον μήνα ξεκινάει η δημοπράτηση. Το καλύτερο της Ευρώπης, κορδώνεται ο Μπακογιάννης. Το ποιος θα βάλει το χρήμα και σε ποιον θα ανήκει το νέο γήπεδο στο Βοτανικό, είναι άλλο θέμα. Να δούμε πρώτα τις συμβάσεις κι εδώ είμαστε, μάστορα. Ο Μαλακατές είπε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι ένοικος στο Βοτανικό. Κι εγώ ξέρω ότι μόνο οι ιδιοκτήτες δεν πληρώνουνε νοίκι στο σπίτι τους. Απέφυγε να πει ο Παναγιώτης, που τελευταία έγινε απλά Τάκης Μαλακατές, ποιανού θα είναι το κτίσμα. Η «Α» και η iapopsi.gr το’ χουνε βάλει στον σκληρό δίσκο και μόλις γίνουν γνωστές οι συμβάσεις, θα τα πούμε χαρτί και καλαμάρι.

Κι αφού δεν πρόλαβε να κάνει δηλώσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι αισθάνεται περήφανος σαν οπαδός του Παναθηναϊκού, σου λέει το Σαββιδοτεχνείο, εμείς τι είμαστε δηλαδή; Οι μαλάκες της παρέας; Στο πηγάδι κατουρήσαμε; Θέλουμε κι εμείς γήπεδο. Θέλουμε τη νέα Τούμπα. Το 2026 ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και πρέπει να παίξουμε στο νέο μας γήπεδο. Και μάλιστα, ο Ιβάν Σαββίδης το ξέκοψε από την αρχή, ότι θα τσοντάρει μονάχος του για να φτιάξει το κτίσμα. Έτσι είχε πει. Για 200 μιλιόνια γράφτηκε, για 300 και ό,τι γούσταρε ο καθένας έγραφε. Σάμπως θα του έκανε κανέναν έλεγχο ο Ιβάν;

Όμως, ο Ιβάν το άλλαξε το τροπάριο σε κάποια στιγμή. Κι εκεί που έλεγε ότι δεν θέλει κανέναν να κάνει κουμάντο στην τσέπη του, σου λέει, γιατί οι άλλοι να παίρνουνε λεφτά από το κράτος κι εγώ να τα βάλω μονάχος μου; Και το προχώρησε παρακάτω. Σου λέει, εμείς μεγαλώσαμε στο Ροστόφ επί Σοβιετικής Ένωσης. Το ξέρουμε πως παίζεται το έργο. Δεν είμαστε κορόιδα. Όταν λοιπόν, ο Σαββίδης διαπίστωσε ότι το εκάστοτε γκουβέρνο στην Ελλάδα υπολογίζει τα ψηφαλάκια από το ποδόσφαιρο, σου λέει, εδώ είμαστε. Κι έδωσε εντολή στους Βασιλάκηδες του Σαββιδοτεχνείου και τον Σταυράκη τον κόλακα ν’ αρχίσουνε την γκρίνια. Σου λένε, με την γκρίνια, όλο και κάτι θα γίνει, να τσιμπήσουμε κανένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Λοιπόν, ένα κι ένα κάνουν δυο. Η «Α» και η iapopsi.gr παίρνουν θέση εδώ και τώρα που έλεγε κι ο Ανδρέας. Ο ΠΑΟΚ έχει δίκαιο βουνό. Όπως το ακούς. Δίκαιο βουνό σαν τον Χορτιάτη έχει ο ΠΑΟΚ. Και το λέμε εμείς αυτό, που τον έχουμε περάσει πριονοκορδέλα και τον Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ. Πάντα με στοιχεία, όμως, όχι αέρα πατέρα, ούτε αέρα μπανά. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να φτιάξει δικό του γήπεδο, όπως ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ κι ο Παναθηναϊκός. Τελεία και παύλα.

Το κράτος στην Ελλάδα έτσι λειτουργεί από την Τουρκοκρατία. Δεν είναι Αγγλία η Ελλάδα να παίρνει μία απόφαση ο Μπόρις Τζόνσον και να τον καθαρίζει σαν αυγό τον Ρώσο ολιγάρχη, τον Ρομάν Αμπράμοβιτς στην Τσέλσι. Τι κι αν είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι, κανένα πρόβλημα, σου λένε στην Αγγλία. Διώχνουμε επί τόπου τον Αμπράμοβιτς. Κι οι παίκτες της Τσέλσι πάνε με το τρένο στα εκτός έδρας παιχνίδια και στα εντός του Λονδίνου με το λεωφορείο της γραμμής.

Στην περσινή ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είχε δηλώσει καθαρά ότι η νέα Τούμπα θα προσχωρήσει. Μεσολάβησαν φωτιές, πλημμύρες χιονιάδες, πόλεμοι, πήγε πίσω η υπόθεση. όχι, όμως, ότι κόλλησε μόνο γι αυτό. Η κυβέρνηση ζήτησε χαρτιά στην τρίχα για να τα πάει στην πρόεδρο της δημοκρατίας για υπογραφές. Μόλις τα είδανε οι νομικοί της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τα γύρισαν πίσω για γενικό σέρβις.

Ωστόσο, μέχρι τις επόμενες εκλογές, που θα γίνουν αργότερα για πολλούς, σύντομα για εμάς, θα παίξουν το ρόλο τους. Και το ξέρει αυτό ο Ιβάν Σαββίδης, ότι έτσι θα γίνει. Μέχρι κι ο Αλέξης Τσίπρας θα μπει στο παιχνίδι για τη Νέα Τούμπα, αλλά τον πήρανε χαμπάρι οι ΠΑΟΚτσήδες ότι έλεγε παπάτζες κι απλά, τον χρησιμοποιεί το Σαββιδοτεχνείο για να πιέσει τον Μητσοτάκη. Αν ήταν να την χτίσει τη νέα Τούμπα ο Αλέξης, θα την έχτισε. Πούλησαν παραμύθι κι αυτός κι ο Πάνος Καμένος και μετά, από δω πήγαν κι άλλοι. Έμειναν οι φωτογραφίες του Πάνου με τον Μάκη Γκαγκάτση έξω από ο νέο γήπεδο της Τούμπας. Ο Πάνος, μάλιστα, κρατούσε και την φανέλα με το «12», τον 12ο παίκτη του ΠΑΟΚ κι έγινε χαμός από τους οπαδούς. Αυτή την φανέλα, σου λένε, δεν την φοράει κανένας, είναι δικιά μας και ο Μάκης την έδωσε στον Καμένο. Τώρα, αυτό το «12» τι σήμαινε, ο Θεός κι οι ψυχή του. Μπορεί ότι θα ξεκινήσουν τα έργα σε 12 χρόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Χαίρετε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα