Σ. Κεδίκογλου: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς δεν επιθυμεί την εφαρμογή του νόμου»

Απάντηση στην κοινή δήλωση που έκαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης και Θοδωρής Δρίτσας, σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτεργατών στο λιμάνι του Πειραιά, έδωσε ο Σίμος Κεδίκογλου. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μας επικρίνει γιατί εφαρμόσαμε το νόμο. Προφανώς δεν επιθυμεί την εφαρμογή του νόμου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε:

«Ας σκεφτούν μόνο πώς βοηθούν τον εαυτό τους οι απλήρωτοι ναυτεργάτες παραλύοντας το λιμάνι, νεκρώνοντας τη ναυσιπλοΐα και θέτοντας σε ομηρία τα νησιά. Το δίκαιο θα αποδοθεί, αλλά μέσα στο πλαίσιο του νόμου. Αυτός ο παραλογισμός θα λάβει τέλος».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί οι δύο βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστρεψαν τα πυρά τους στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «με εντολές Σαμαρά – Μουσουρούλη και με απαράδεκτη παρέμβαση εισαγγελέων κλιμακώνεται η κυβερνητική και εισαγγελική τρομοκρατία σε βάρος του ναυτεργατικού κόσμου, ο οποίος διεκδικεί αγωνιστικά ό,τι το ιερότερο για κάθε εργαζόμενο: την πληρωμή των δεδουλευμένων, αφού οι ναυτεργάτες δουλεύουν απλήρωτοι, με τις οικογένειές τους να πεινάνε, έως και εφτά μήνες».

Ο Π. Λαφαζάνης και ο Θ. Δρίτσας έκαναν επίσης λόγο «βρώμικο καθεστώς της επιστράτευσης», το όποιο, όπως υποστηρίζουν «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εφαρμοσθεί σε ναυτεργάτες που αντιστέκονται διεκδικώντας αγωνιστικά τα δεδουλευμένα τους, αντίθετα, άμεσες ποινικές διώξεις θα έπρεπε ήδη να είχαν αυτεπάγγελτα ασκηθεί στους εφοπλιστές που παράνομα δεν καταβάλλουν τους μισθούς των ναυτεργατών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα