Ο Ζόρο… που έγινε Ζορό κατά του ρατσισμού!

Δεν είναι η πρώτη και πιθανόν δεν θα είναι και η τελευταία φορά, που η συμπεριφορά ορισμένων ανόητων «φιλάθλων», εκθέτει την Ελλάδα και τον πολιτισμό μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, Μαρκ Ζόρο, παραχώρησε συνέντευξη στο MaisFutebol, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν να διακόψει το παιχνίδι της ομάδας του στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ο ξένος παίκτης υποστήριξε ότι μία μερίδα οπαδών καταφερόταν με ρατσιστική συμπεριφορά και συνθήματα εναντίον του, γεγονός που τον υποχρέωσε να διακόψει το παιχνίδι και να απευθυνθεί στον διαιτητή, τον κ. Στυλιάρα! Προς μεγάλη του έκπληξη, αντί να προβεί ο ρέφερι στις απαραίτητες ενέργειες, τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα. Όπως σημειώνει ο Ζόρο, στη συνέχεια ο διαιτητής αντιλήφθηκε το λάθος του και ζήτησε συγγνώμη από τον παίκτη…

«Γνωρίζουμε πως είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο για να κάνουν άλλα πράγματα. Είναι κακόβουλα άτομα που δεν χρειάζεται να τους δίνω μεγάλη σημασία. Είναι η ίδια παλιά συμπεριφορά, κάνουν σαν τις μαϊμούδες. Δεν δίνω και μεγάλη σημασία όμως δεν μπορώ και να τις αγνοήσω.

Ήμουν πολύ νευριασμένος. Πήγα στον διαιτητή επειδή έπρεπε να γνωρίζει τι συνέβη, γιατί δεν ήταν πολύ καλό. Και εκεί έγινε ένα μπέρδεμα. Ο διαιτητής δεν καταλάβαινε τι έγινε, δεν καταλάβαινε αγγλικά. Ο αρχηγός της αντίπαλης ομάδας του έλεγε ότι κάνω καθυστερήσεις. Και μου έδειξε κίτρινη κάρτα. Στην συνέχεια ο διαιτητής αφού κατάλαβε τι έγινε, μου ζήτησε συγνώμη και μου είπε: ότι δεν θα μου δείξει δεύτερη κίτρινη κάρτα αν συμβεί τίποτα μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Σα Πίντο μου είπε να μην δίνω σημασία σε τέτοιους ανθρώπους, είμαστε καλύτεροι από αυτούς και ότι είμαι ένας σπουδαίος άνθρωπος».

Για να μην θεωρήσουμε ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στη χώρα μας, ανάλογο περιστατικό είχε αντιμετωπίσει ο ίδιος παίκτης και στην Ιταλία, όπου είχε αγωνιστεί με τη φανέλα της Μεσίνα… «Γιατί το γήπεδο δεν παίρνει μια κόκκινη κάρτα; Συνεχίζουν να συμβαίνουν τα ίδια, τόσα χρόνια μετά. Συμβαίνουν τόσες πολλές φορές. Στην Ιταλία το ίδιο, στην Αγγλία επίσης, υπάρχουν παντού διακρίσεις κατά των μαύρων ποδοσφαιριστών. Ήδη η FIFA και η UEFA προχώρησαν σε πιο αυστηρές ποινές για τον ρατσισμό. Αλλά, όλα αυτά δεν είναι αρκετά. Δεν έχει αλλάξει τίποτα από εκείνη την βραδιά με την Μεσίνα. Μετά από αυτό, συνέβησαν τόσα περιστατικά. Με τον Ετό, τον Μπαλοτέλι και με τόσους πολλούς παίκτες.

Υπάρχουν πιο σκληρές τιμωρίες. Μπορεί μια ομάδα να μην αγωνιστεί στην έδρα της για 5 μήνες. Χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα. Όταν ένας ποδοσφαιριστής πάρει κόκκινη κάρτα, τότε αποβάλλεται. Γιατί τα γήπεδα να μην παίρνουν μια κόκκινη κάρτα; Στην Πορτογαλία δεν αντιμετώπισα τέτοια φαινόμενα. Εξαρτάται και από τη νοοτροπία της χώρας, τους ανθρώπους που πάνε στα γήπεδα. Στην Πορτογαλία υπάρχουν πολλά διαφορετικά χρώματα ανθρώπων, μαύροι, λευκοί, ανάμεικτοί. Μπορεί η Μπενφίκα να μην μου φέρθηκε καλά, αλλά έχω ωραίες αναμνήσεις από την Πορτογαλία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα