Αήττητος προς τον τίτλο ο Ολυμπιακός 1-1 στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ

Δεν χάνει με τίποτα ματς και πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έμεινε όρθια στην Τούμπα, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον ΠΑΟΚ και διατήρησε το αήττητο και τη διαφορά των εννέα βαθμών.

Παρότι είδε τον Μπα να σκοράρει στην «ερυθρόλευκη» εστία, ο Ολυμπιακός βρήκε άμεση απάντηση με τον Τικίνιο και «κλείδωσε» την ισοπαλία και το αήττητο.

Ο ΠΑΟΚ απέναντι σ’ έναν κακό Ολυμπιακό, μόχθησε, πάλεψε, δημιούργησε φάσεις, αλλά στο τέλος έφυγε από το γήπεδο χωρίς να έχει πετύχει τον στόχο του. Οι «ασπρόμαυροι» ήταν ανταγωνιστικοί στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, είχαν όλες τις προϋποθέσεις για να πάρουν το ντέρμπι της Τούμπας και να βάλουν «φωτιά» στο πρωτάθλημα, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» με μισή φάση πέτυχαν ένα γκολ και κράτησαν με τον Τόμας Βατσλίκ το 1-1 μέχρι το τέλος.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε πρώτος (2’) με το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Κούρτιτς, που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, με τους «ασπρόμαυρους» να μπαίνουν δυνατά και να αγγίζουν το 1-0 με το δεύτερο σουτ του Σλοβένου χαφ (7’) και την κεφαλιά του Ίνγκασον (8’). Και στις δύο μεγάλες στιγμές των γηπεδούχων ο Βατσλίκ ήταν εκεί και έσωσε την ομάδα του κρατώντας το μηδέν.

Ο Τσέχος γκολκίπερ δεν νικήθηκε ούτε από το μακρινό σουτ του Μπίσεσβαρ (14’), με τον Ολυμπιακό να απαντά με το σουτ του Τικίνιο (17’) που έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από το δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 23’ ο Ζίβκοβιτς δοκίμασε τα ρεφλέξ του Βατσλίκ.

Στα πρώτα 25 λεπτά ο ΠΑΟΚ είχε, ήδη, επτά τελικές προσπάθειες προς την εστία του Ολυμπιακού, η κατοχή της μπάλας ήταν στο 70%-30%, αλλά οι «ασπρόμαυροι» πέταξαν όλες τις ευκαιρίες που δημιούργησαν απέναντι στην καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Ο Βατσλίκ, νικήθηκε από το κεφάλι του συμπαίκτη του (Μπα) στο 42’ με τον ΠΑΟΚ να ανοίγει το σκορ (1-0), αλλά τον Ολυμπιακό να απαντά στην επόμενη φάση με τον Τικίνιο (44’) από το «δώρο» της «ασπρόμαυρης» άμυνας, που αντέδρασε κάκιστα στο «τσαφ» του Καμαρά και άφησε μόνο τον επιθετικό των «ερυθρόλευκων» να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου σε μια φάση και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από την στιγμή που μπήκαν μπροστά στο σκορ, φρόντισαν να αδικήσουν τους εαυτούς και να πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων την εκπληκτική απόδοσή τους στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους.

Ο Μαρτίνς άφησε στην άκρη το 3-4-3 και με το ξεκίνημα του β’ μέρους πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Λαλά και Μπουχαλάκη, αντί των Ανδρούτσου και Μπα, ενώ ο Λουτσέσκου επέμενε στο 4-2-3-1, αφού και η αναγκαστική αλλαγή του Μπίσεσβαρ με τον Ζαμπά στα τελειώματα του πρώτου μέρους δεν άλλαξε τον σχηματισμό πάνω στο χορτάρι.

Το έργο «ΠΑΟΚ εναντίον Βατσλίκ» συνεχιζόταν με τον Τσέχο τερματοφύλακα να αρνείται το γκολ με σωστές τοποθετήσεις κάτω από τα δοκάρια του σταματώντας και το γυριστό σουτ του Ζίβκοβιτς (52’) και την τύχη με το μέρος του στο σουτ του Τσιγγάρα (53’) που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο ρυθμός του ντέρμπι έπεσε και ήταν η σειρά του Λουτσέσκου να ανακατέψει την τράπουλα μπαίνοντας στην τελική ευθεία του ντέρμπι. Ο Ρουμάνος πέρασε στο ματς Μιτρίτσα και Σίντκλεϊ, αντί των Τσιγγάρα και Βιεϊρίνια, γύρισε τον Αουγκούστο πιο πίσω και τοποθέτησε τον Μιτρίτσα πίσω από τον Άκπομ. Ο Ζαμπά είδε την προσπάθεια του να σταματάει από τον Μανωλά (74’) και ο Μασούρας το σουτ του από την σέντρα του Μ. Καμαρά να σταματάει στο δοκάρι (76’) χωρίς πάντως να απειλήσει ιδιαίτερα τον Πασχαλάκη.

Ο Πορτογάλος Λουίς Γκοντίνιο έκανε πολύ καλή διαιτησία. Μοίρασε κάρτες από νωρίς ώστε να μην ξεφύγει το ματς, ενώ δεν έχει κάνει το σοβαρό λάθος. Στο φινάλε ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Ζαμπά, με την μπάλα να έχει βρει πρώτα στο πόδι και μετά στο χέρι του Βραζιλιάνου.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης (87’ Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (67’ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (66’ Μιτρίτσα), Κούρτιτς (87’ Σβαμπ), Αουγκούστο, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (40’ Ζαμπά), Άκπομ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μπα (46’ Μπουχαλάκης), Ανδρούτσος (46’ Λαλά), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Μασούρας (90’ Βρουσάι), Α. Καμαρά (93’ Βαλμπουενά), Τικίνιο (87’ Ελ Αραμπί).

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα