Η κεντροαριστερά έγινε… αριστερά!

Μέχρι τώρα η συζήτηση γινόταν γύρω από την κεντροαριστερά. Γι’ αυτή πασχίζει το ΠΑΣΟΚ, οι 58, ο Λοβέρδος ακόμα και η ΔΗΜΑΡ. Προφανώς όμως καταλάβαμε λάθος! Η διόρθωση ήρθε από τον ίδιο το γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος εν τέλει τοποθέτησε την Ελιά στην Αριστερά! 

«Η προσπάθεια να υπάρξει η ΕΛΙΑ δηλαδή να σταματήσει ο κατακερματισμός της Αριστεράς με ένα μοντέλο στο οποίο θα μαζεύονται οι Κινήσεις και τα κόμματα του χώρου αυτού -με εξαίρεση τη ΔΗΜΑΡ που δεν δέχτηκε την πρόσκλησή μας να συμμετάσχει- είναι ένα ευγενές εγχείρημα που βοηθά στο να μην ιταλοποιηθεί περαιτέρω η πολιτική ζωή του τόπου» είναι η χαρακτηριστική του δήλωση. Πρόκειται για προαναγγελία πολιτικής επανατοποθέτησης; Ή για λάθος;

Στην πρώτη περίπτωση οι ερμηνείες που μπορούν να δοθούν είναι πολλές και όλες κατά του εγχειρήματος επανασύστασης του ΠΑΣΟΚ κάτω από έναν άλλο τίτλο όπου θα δόσουν τα χέρια όσοι στο παρελθόν διαφοροποιήθηκαν. Και θα επιβεβαιωθεί η άποψη ότι το εγχείρημα δεν βγαίνει και πλέον το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πιέσει προς τα αριστερά προσδοκώντας κέρδη από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθαρίζει προς τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ δεν αυτοδιαλύεται. «Θα κατέβει κανονικά στις εκλογές, στο ψηφοδέλτιο θα υπάρχει το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ και θα λέει «ΠΑΣΟΚ» κάτω από την «ΕΛΙΑ». Ξεκάθαρα».

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε πως «εμείς δεν αφήνουμε πίσω ούτε τα σύμβολά μας ούτε την ιστορία μας. Αυτό που αφήνουμε πίσω είναι οι κακές νοοτροπίες και οι κακές συμπεριφορές που συρρίκνωσαν την παράταξη και που δυστυχώς υφίστανται και τώρα. Θα δώσουμε τη μάχη για τις εκλογές και όχι για την επομένη των εκλογών. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Προσωπικά αυτό το στόχο θα υπηρετήσω και καλώ όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κινηθούν σ’ αυτή τη βάση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα