Συνεχίζεται κανονικά το πρωτάθλημα της Super League 1

Κανονικά, παρά τα πολλά κρούσματα, θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Super League 1. Στην τηλεδιάσκεψη που έγινε το  ζήτημα αναστολής της δράσης στηρίχτηκε από μικρή μερίδα ΠΑΕ, παρά τους προβληματισμούς που υπήρξαν και επί τάπητος τέθηκαν ουσιαστικά οι αλλαγές στο πρωτόκολλο.

Κάποιες από αυτές είναι, εκτός από τα επτά κρούσματα να υπάρχει αναβολή όταν το άθροισμα των θετικών τεστ μαζί με όσους είναι σε καραντίνα να είναι εννέα, αλλά και να υπολογίζεται σε αυτά και ο πρώτος προπονητής. Επίσης συζητείται να μπει ειδική πρόβλεψη για τους τερματοφύλακες, ώστε να μην προκύπτει πρόβλημα όταν μια ομάδα έχει 2-3 θετικούς γκολκίπερ.

O CEO της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, που εκπροσώπησε την ΠΑΕ, ανέφερε: «Εκτιμώ ότι συζητάμε για να συμβάλλουμε στην επικαιροποίηση του πρωτοκόλλου ώστε να γίνει πιο λειτουργικό και να ανταποκρίνεται στα δεδομένα με τον Covid όπως έχουν διαμορφωθεί. Πρέπει να συμφωνήσουμε ότι συζητάμε για το πώς θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα, όχι το πώς θα αναβληθεί. Το πώς θα καταφέρουμε να συνεχίσουμε κανονικά διασφαλίζοντας φυσικά τις καλύτερες συνθήκες για την υγεία των ποδοσφαιριστών. Αλλά δεν νομίζω ότι τίθεται κανένα θέμα αναβολής. Πρέπει να κάνουμε το παν για να συνεχίσουμε κανονικά».

Αντιθέτως θα διακοπούν τα πρωταθλήματα Κ19, Κ17 και Κ15 ως τις 21 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα