Οι πτέρυγες το νέο υπερόπλο του Ολυμπιακού

Οι πτέρυγες θ’ αποτελέσουν το νέο υπερόπλο του Ολυμπιακού. Η επιμονή του Πέδρο Μαρτίνς σε Ρέαμπτσιουκ και Λαλά δικαιώνεται. Αρχικά ο Μολδαβός και στη συνέχεια ο Γάλλος γίνονται αγωνιστική με αγωνιστική ολοένα και καλύτεροι. Έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων μπακ, καθώς βοηθάνε καθοριστικά στη μεταφορά του παιχνιδιού στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Ρέμπτσιουκ, στην αριστερή πλευρά της άμυνας, πλέον θεωρείται από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του Πειραιά. Έχει μία αξιοπρόσεκτη βελτίωση στις σέντρες που περνάει, οι οποίες είναι φαρμακερές και μπορούν ν’ αξιοποιηθούν. Ο Μολδαβός κυνηγάει κάθε φάση, ακόμη και την πιο «σκοτωμένη» πάσα, παίρνει αρκετές κεφαλιές μολονότι δεν είναι ψηλός, κερδίζει αρκετά φάουλ με το ορμητικό παιχνίδι του, ενώ ξέρεις ότι τις περισσότερες φορές θα σταματήσει τον αντίπαλό του.

Στη δεξιά πλευρά, ο Κένι Λαλά καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος μετά από το 3-0 επί της Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, όταν είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο και είχε μία απολύτως πειστική παρουσία, μονιμοποιήθηκε στην ενδεκάδα. Μάλιστα ο Λαλά ήταν πολύ καλός σε όλα τα ντέρμπι (με ΠΑΟ, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) και βοήθησε πολύ και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με Φενέρμπαχτσε και Άιντραχτ στο «Καραϊσκάκης».

Ο Λαλά δεν σταματάει μόνο στα αμυντικά και στα δημιουργικά καθήκοντά του, αλλά κυνηγάει και το γκολ με επιμονή. Έχει τελικές από καλές θέσεις, και είναι θέμα χρόνου να σκοράρει κι αυτός, όπως είχε κάνει ο έτερος ακραίος μπακ, ο Ρέαμπτσιουκ, που είχε συνδυάσει το πρώτο του γκολ με την «ερυθρόλευκη», με την κρίσιμη πρώτη νίκη στο Europa League επί της Άντβερπ.

O Λαλά έδωσε την πρώτη του ασίστ στον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο 2-1 του Ελ Αραμπί. Στο ανασταλτικό κομμάτι είναι αρκετά ασφαλής, με καλές άμυνες.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα