Στην Αμερικανική Πρεσβεία η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου

Σε εξέλιξη η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου - «Αστακός» το κέντρο της Αθήνας

Ξεκίνησε περίπου στις 15:15 το απόγευμα η μεγάλη πορεία των φοιτητικών συλλόγων και άλλων οργανώσεων από την Πατησίων και το ιστορικό κτήριο του Πολυτεχνείου προς την Αμερικανική πρεσβεία. Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν η ΠΑΣΠ η οποία εδώ και χρόνια έχει στην κατοχή της την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.

Οι φοιτητές της ΠΑΣΠ άνοιξαν τη σημαία στην πύλη του Πολυτεχνείου και με το μπλοκ τους να περιφρουρείται ξεκίνησαν την πορεία προς την οδό Σταδίου, το Σύνταγμα, τη Βασιλίσσης Σοφίας και την Κηφισίας. Το μπλοκ των φοιτητών πραγματοποίησε στάση στην πλατεία Κλαυθμώνος και το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, όπου παρέμεινε μέχρι να συγκεντρωθεί ο κύριος όγκος της πορείας.

Λίγο πριν από τις 5 το απόγευμα οι φοιτητές έφτασαν με τη σημαία έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία, η οποία θυμίζει «φρούριο».

Οι φοιτητές στη συνέχεια φυγάδευσαν τη σημαία και αποχώρησαν.

Μαζί με τους φοιτητές πραγματοποιούν πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, πολιτικά κόμματα, σωματεία, συνδικαλιστικοί φορείς, διάφορες οργανώσεις και φυσικά απλοί πολίτες.

Καθώς η πορεία εγκατέλειπε τη λεωφόρο Πατησίων, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας «θωράκισαν» την περιοχή, ώστε σε περίπτωση επεισοδίων να μην εισβάλουν στο Πολυτεχνείο κουκουλοφόροι και το χρησιμοποιήσουν ως ορμητήριο.

Επισημαίνεται πως συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας και Αμαλίας.

Με εντολή της αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» έκλεισε στις 15:00 και οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» στις 16:30. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και σε δρομολόγια των γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ σε οδούς περιμετρικά του Πολυτεχνείου και στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΕΛΑΣ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα