Παίρνει πάνω του τις ευρωεκλογές

Προσωπικά έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, την επιλογή των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας για το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, με τις επίσημες ανακοινώσεις να αναμένονται περί τα τέλη Μαρτίου.

Το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε μία μακροχρόνια περίοδο ύφεσης και λιτότητας, καθιστά ιδιαίτερα δύσκολες τις συνθήκες για τη Νέα Δημοκρατία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρεί να δώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις ευρωεκλογές. Η απόφαση για εκλογή των ευρωβουλευτών με σταυρό και το ασυμβίβαστο με τη βουλευτική ιδιότητα που θα θέσει η Ν.Δ. για τους υποψηφίους της, αλλάζουν μια σειρά από δεδομένα.

Αυτή την περίοδο, ο κ. Σαμαράς συναντάται με τους υποψηφίους και είναι υποχρεωμένος να επιλέξει «δυνατά» ονόματα με ισχυρούς μηχανισμούς εντός της κοινωνίας και μεγάλη αναγνωρισιμότητα. Είναι όμως αποφασισμένος, σύμφωνα με πληροφορίες να ανανεώσει τους ευρωβουλευτές του κόμματος τόσο σε πρόσωπα όσο και ηλικιακά. Αυτά τα δύο, παραδέχεται στέλεχος της «γαλάζιας» παράταξης, πολλές φορές δεν είναι συμβατά και το στοίχημα είναι δύσκολο.

Ωστόσο, ο αριθμός των υποψηφίων (42) επιτρέπει να συμπεριληφθούν μια σειρά προσώπων από το χώρο της νεολαίας, των επιστημών, των γραμμάτων και των επιχειρήσεων που θα είναι έκπληξη καις ε καμία περίπτωση δεν θα πρόκειται για αναπαλαίωση  των ίδιων και των ίδιων προσώπων, λέει το ίδιο στέλεχος.

Ονοματολογία
Σε ότι αφορά τα ονόματα πουη έχουν ακουστεί για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσα σε αυτά είναι της νυν ευρωβουλευτή Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία δεν έχει απαντήσει ακόμη, της συναδέλφου της Ρόδης Κράτσας και της επίσης ευρωβουλευτή με το ΛΑΟΣ Νίκης Τζαβέλα η οποία προσχώρησε στη Ν.Δ.

Αναμένεται η απάντηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, ενώ θετική να πάει στο Στρασβούργο είναι η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο  καθηγητής και σύμβουλος του πρωθυπουργού σε θέματα Πολιτισμού Δημοσθένης Δαββέτας, ο δημοσιογράφος Μανώλης Μαυρομάτη, ο προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης και η Ντόρα Μπακογιάννη όπου υπάρχει η εκκρεμότητα της θέσης Επιτρόπου της ΕΕ, που φέρεται να ζητεί η ίδια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα