Άκουσε τα σχολιανά του ο Τσίπρας

 

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην Ιερισσό καθώς μεταλλωρύχοι του είχαν στήσει μπλόκο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την συνοδεία του κατέβηκε από το αυτοκίνητό του για να ακούσει αυτά που ήθελαν να του πουν.

Εκπρόσωποι των σωματείων των εργαζομένων στα μεταλλεία του ζήτησαν να μεσολαβήσει πολιτικά ως εγγυητής της επιστροφής της ομαλότητας και του ειρηνικού κλίματος στη ΒΑ Χαλκιδική.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους άκουσε προσεκτικά και τους είπε ότι το γραφείο του είναι ανοικτό για να τους ακούσει με μεγαλύτερη προσοχή ενώ η συζήτηση έγινε γενικά σε ήρεμο κλίμα.

Υπήρξαν ωστόσο και αντιδράσεις από ορισμένους. Κάποιος για παράδειγμα του είπε: «ωραία πολιτική κάνετε» ενώ άλλοι φώναζαν «ντροπή».

Κατά την αποχώρηση της αυτοκινητοπομπής οι εκδηλώσεις δυσαρέσκειας έγιναν πιο έντονες.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε την περιοχή λόγω της παγκόσμιας μέρας περιβάλλοντος.

Στην ομιλία του τόνισε πως ο αγώνας για τη διάσωση του περιβάλλοντος είναι αγώνας πολιτισμού του τόπου μας.

Παράλληλα, παρομοίασε τον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία χρυσού με αυτόν του τουρκικού λαού που αντιδρά στην κατεδάφιση του πάρκου στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Επίσης, υπογράμμισε πως η εξόρυξη δεν μπορεί να γίνει με βία και ΜΑΤ, ενώ αναφερόμενος στους 2 συλληφθέντες ανέφερε χαρακτηριστικά πως όταν τα πράγματα «αλλάξουν», στη φυλακή θα βρίσκονται «άλλοι».

Επιπλέον σημείωσε πως κανένα έργο δεν μπορεί να προχωρήσει με βία και καταστολή, και αν δεν έχει τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, δηλώνοντας τη συμπαράσταση του στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες του έργου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα