Τσίπρας σε Μητσοτάκη – «Είστε αδιάβαστος, αδαής και αλαζόνας»

Ο κ. Τσίπρας  ξεκίνησε την δευτερολογία του με βαρείς χαρακτηρισμούς, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό αδιάβαστο, αδαή και αλαζόνα καθώς προηγουμένως ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει από το βήμα της Βουλής πως η αντιπολίτευση δεν «έβαλε πλάτη» μέσα στην πανδημία.

«Η αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή στήριξε τον εμβολιασμό και τα lockdown. Στήριξε ακόμα και την προσωρινή στέρηση των προσωπικών ελευθεριών», είπε ο κ. Τσίπρας. «Έρχεστε τώρα εμάς εδώ να μας κατηγορήσετε ότι δεν βάλαμε πλάτη. Σε ποια χώρα ζείτε, είστε πρωθυπουργός 20 μήνες τώρα», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Χρηματοδοτήσατε τους ψεκασμένους να βγαίνουν στα κανάλια και να λένε ψευδείς ειδήσεις και ανοησίες», είπε ο κ. Τσίπρας λέγοντας πως «μέσω της λίστας Πέτσα, που είναι προφανώς λίστα Μητσοτάκη, ο άνθρωπος είναι αυτοφωράκιας».

«Αντιμετωπίζετε και την πανδημία, δυστυχώς με την ίδια ελαφρότητα, να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη και με μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η πανδημία θα έπρεπε να είναι κοινός τόπος για όλους προκειμένου να σώσουμε ζωές. Δεν αλλάξατε άποψη, με λοιδορήσατε, ενώ κατέθεσε μία σειρά προτάσεων. Προτείνουμε ό,τι κάνουν σε όλο τον κόσμο. Να προχωρήσουμε προγράμματα ψηφιοποίησης. Να πάρουμε γιατρούς και νοσηλευτές», είπε ο κ. Τσίπρας.

Εγώ δεν είμαι λοιμοξιολόγος ή επιδημιολόγος και δεν θα τοποθετηθώ επι επιστημονικών αποφάσεων. Εσείς από την αρχή αποφασίσατε να ακολουθήσετε ένα σωστό δόγμα. Ακούμε τους ειδικούς. Σήμερα όμως που είναι οι ειδικοί; Μια σειρά από σοβαρούς επιδημιολόγους σήμερα λένε, Σαριγιάννης, Καπραβέλλος, μιλούν για πείραμα και ρίσκο.

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν έχετε κάποιο σχέδιο ενίσχυσης της πορείας του εμβολιασμού. Έχετε κάνει αποτίμηση , έρευνα για να βρεθούν αίτια υστέρησης στο εμβολιασμό; Γιατί στην Β. Ελλάδα; Έχετε κάνει αποτίμηση αν οι επιλογές σας να πείσετε είχαν αντίθετο αποτέλεσμα; Αυτή η λογική των 150 ευρώ και καν το και ξεμπέρδεψες».

«Γιατί δώσατε και με ποια κριτήρια δώσατε 20 χιλ στο Βεργίνα TV . Παρουσιαστής ισχυρίζεται ότι Σορος και Γκειτς είναι πίσω από κορονοϊό.

Γιατί χρηματοδοτήσατε δεκάδες κανάλια στην περιφέρεια που προωθούν εκπομπές με νομικές συμβουλές για να αποφύγουν εμβολιασμό και χρήση μάσκας.

Γιατί δώσατε 16 χιλ ευρώ σε κανάλι Θράκης για να προπαγανδίζει ότι στόχος είναι να σκοτώσουν 16 χιλ παιδιά. Χρηματοδοτείτε τους ψεκασμένους να κάνουν καμπάνια ενάντια στον εμβολιασμό.

Ρωτώ λοιπόν με ποια λογική έγινε αυτή η χρηματοδότηση και τι απέδωσε η τελευταία καμπάνια του Υγείας ;

Γιατί δίπλα σας βρίσκετε ο κ. Πλεύρης και η κα Γκάγκα ; Γιατί εξαφανίστηκαν οι προηγούμενοι;»

Στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας είπε πως η κυβέρνηση, με βάση το προσχέδιο του προϋπολογισμού θα υπάρχει μείωση 900 εκατ. ευρώ στα χρήματα που κατευθύνονται προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στην συνέχεια η συζήτηση πήγε και στα της κακοκαιρίας λέγοντας «ποιος φταίει, θα αναλάβετε επιτέλους ευθύνη; Ο μόνος που δεν φταίει είστε εσείς. Όλο το Σαββατοκύριακο ακούγαμε τον κ. Πατούλη να κατηγορεί την κυβέρνηση, την κυβέρνηση να κατηγορεί την περιφέρεια». Κλείνοντας έκανε αναφορά στον πρόεδρο του ΟΑΣΠ τον κ. Λέκκα ο οποίος, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, τόνισε πως η βροχόπτωση δεν ήταν ακραία, ήταν έντονη αλλά όχι ακραία. «Είστε απών και κρύβεστε», είπε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη και για τα προβλήματα που υπήρξαν με την κακοκαιρία Μπάλλο, ενώ επισήμανε πως ο πρωθυπουργός κρύβεται καθώς δεν έχει πάει καν στην καμμένη Εύβοια για να εκτιμήσει την κατάσταση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα