Επική πρόταση Τσίπρα για τον καύσωνα – Ζήτησε να κηρυχθεί αργία η ερχόμενη Δευτέρα

Η επιμαχη ανάρτηση στο facebook και η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Ενόψει του πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που θα πλήξει την Ελλάδα τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ήρθε σε επαφή με τον διευθυντή και πρόεδρο του ΔΣ του Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητή Μανώλη Πλειώνη.

Το παράξενο δεν βρίσκεται σ’ αυτή καθ’ αυτή την πρωτοβουλία του πρώην προωθυπουργού αλλά στην επική πρόταση που έκανε και την οποία δημοσιοποίησε μέσω μέσω facebook.

«Η Πολιτεία» έγραψε ο Αλ. Τσίπρας «πρέπει να ακούσει τις προειδοποιήσεις των ειδικών. Η γνώμη τους είναι ότι τα μεγάλα αστικά κέντρα θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα και ενδεχομένως να χρειαστεί τις κρίσιμες εργάσιμες μέρες και ιδίως την προσεχή Δευτέρα, να κηρυχθεί αργία, ώστε να μείνει προστατευμένος ο πληθυσμός».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμίζει ότι «ο κρατικός μηχανισμός οφείλει να προετοιμαστεί έγκαιρα. Η ΔΕΗ να μεριμνήσει άμεσα για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όλη την επικράτεια, καθώς η υπερφόρτωση του δικτύου θεωρείται δεδομένη. Ενώ οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν να διατηρούν ανοιχτούς κλιματιζόμενους χώρους για τους πολίτες». 

Από τη Νέα Δημοκρατία δεν έχασαν την ευκαιρία απαντησουν δεικτικά, κατηγορόντας τον Αλέξη Τσίπρα για λαϊκισμό και γραφικότητα. «Γιατί όχι μόνο η Δευτέρα; Και με ποια καιρικά φαινόμενα θα κηρύσσονται αργίες; Μόνο με καύσωνα ή και με χιόνι ή με χαλάζι;», σημειώνουν χαρακτηριστικά από την κυβέρνηση και καταλήγουν: «λαϊκισμός και γραφικότητα πάνε χέρι – χέρι».

Επί του πρακταίου, πάντως, από την κυβέρνηση εξηγούν ότι ενόψει καύσωνα έχει δοθεί εντολή σε όλες τις υπηρεσίες, να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του φαινομένου και έχουν τεθεί σε επιφυλακή κρίσιμοι τομείς της κρατικής μηχανής.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα