Τσακωθήκαν για τη …Χαμάς ξέχασαν(;)τα θαλάσσια πάρκα-Δύο κράτη στην Κύπρο θέλει ο σουλτάνος

"Να χάμε να λέγαμε " η συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν. Συναντήθηκαν για να συμφωνήσουν οτι διαφωνούν και δεν άγγιξαν καν τα ευαίσθητα θέματα.

Το τι ακριβώς ειπώθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες τη μιάμιση ώρα που διήρκεσε το τετ α τετ των δυο αντρών μένει ένα επτασφράγιστο μυστικό που καμία από τις δυο πλευρές δεν διαρρέει, παρά μόνο ..αοριστολογίες.

Είναι σημαντικό να βρεθεί μια δίκαιη και μόνιμη λύση στο Κυπριακό, δήλωσε από την πλευρά του ο τούρκος πρόεδρος με την υπάρχουσα κατάσταση.

Και στο ίδιο πλαίσιο συζητήσαμε, προφανώς, και το κυπριακό ζήτημα, ένα ζήτημα το οποίο παραμένει υψίστης σημασίας για εμάς. Ένα ζήτημα στο οποίο προφανώς και διαφωνούμε, όμως το αντίδοτο σε οποιοδήποτε αδιέξοδο δεν μπορεί να είναι άλλο από το διάλογο.”Ήταν η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πάντως σύμφωνα με το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ο Έλληνας  πρωθυπουργός μετέφερε αίτημα του Νίκου Χριστοδουλίδη για τρίμερη συνάντηση και …αναμένει την απάντηση του νεοσουλτανου.

Τα θαλασσιά πάρκα, το νέο πεδίο δόξης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία δεν τέθηκαν καν στο τραπέζι αφού κρίθηκε πως … δεν υπάρχει το υπόβαθρο να ανοίξει καν η συζήτηση… Μόνο μια αόριστη γενική αναφορά περί εθνικής κυριαρχίας για την συνθήκη της Λωζάνης με αφορμή την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης που κατά την πάγια τακτική του ο νεοσουλτάνος χαρακτήρισε τουρκική ..

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα