Ώρα για επανεκκίνηση για τους δύο «αιώνιους»

Η οικονομική κρίση φαίνεται ότι κάνει την εμφάνισή της σιγά-σιγά και στην ελληνική καλαθοσφαίριση. Μετά την περσινή αποτυχημένη χρονιά των δύο «αιωνίων» στη διοργάνωση της Eurolegue όπου δεν κατάφεραν να προκριθούν στο Final-4, φαίνεται πως θα έχουμε μία δεύτερη στη σειρά σεζόν με τα ίδια αποτελέσματα.

Ο ΠΑΟ γνώρισε ιστορική συντριβή στον πρώτο προημιτελικό με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ και ο Ολυμπιακός έδειξε να μην μπορεί να κοντράρει την εξαιρετική φέτος Μπαρτσελόνα. Οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν βέβαια την ευκαιρία να επανορθώσουν, αλλά όσοι διαβάζουν το μπάσκετ, βλέπουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Όλα δείχνουν πως έχει έρθει η ώρα για μία ιστορική επανεκκίνηση για τις δύο ομάδες μας που από το 1994 και έπειτα πρωταγωνιστούν αδιάκοπά στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Ίσως έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου και πρέπει πλέον να επενδύσουν στα νέα ελληνικά ταλέντα και πάνω σε αυτά να χτίσουν το μέλλον τους. Διότι όπως και να το κάνουμε, οι σπουδαίοι ξένοι παίκτες επιλέγουν πλέον πιο προηγμένα πρωταθλήματα, το ισπανικό, το ρώσικο, το τουρκικό, ακόμη και αυτό του Ισραήλ.

Μένει να δούμε πως μπορούν να αντιδράσουν και τι θα συμβεί στο μέλλον στο ελληνικό μπάσκετ, όπου δειλά-δειλά δείχνει να ξεπροβάλει και πάλι η ΑΕΚ των δύο συμμετοχών σε Final-4, αλλά και ο Άρης και ο ΠΑΟΚ που επίσης έχουν μετάσχει τρεις και μία φορά αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα