Ύμνοι για Σιμεόνε και Ατλέτικο από τον Ρομπέρτο Γκάγκο

Είναι δεδομένο πώς πλησιάζει η στιγμή που ο Ρομπέρτο Γκάγκο Χιμένεθ θα θελήσει να επιστρέψει στην πατρίδα του ή να αγωνιστεί σε κάποιο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το ερχόμενο καλοκαίρι ενδέχεται να αποδειχθεί κομβικό για τη συνέχεια της καριέρας του στον Ολυμπιακό.

Ο Ισπανός πορτιέρο έχει εκδηλώσει τη σκέψη του να αλλάξει περιβάλλον, μετά από τέσσερα πετυχημένα χρόνια κάτω από τα δοκάρια των «ερυθρόλευκων». Σε ανύποπτο χρόνο δήλωσε ότι το σκέφτεται, παρ’ ότι έχει συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά. Η ίδια η διοίκηση του Ολυμπιακού έχει ήδη φροντίσει για την επόμενη μέρα, εντάσσοντας στο δυναμικό της ομάδας τον Στέφανο Καπίνο.

Ο Ρομπέρτο Γκάγκο μίλησε στο goal.com για την Ατλέτικο Μαδρίτης, αποθεώνοντας τόσο τον προπονητή της, Ντιέγκο Σιμεόνε, όσο και τους «ροχιμπλάνκος» ως ομάδα, με την εξέλιξη που έχουν παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με το περιβάλλον του Ρομπέρτο, οι δηλώσεις αυτές ενδέχεται να αποτελούν ένα «άνοιγμα», μία «γέφυρα» προς τους Μαδριλένους, οι οποίοι είχαν εξετάσει την περίπτωσή του το περασμένο καλοκαίρι.

«Νομίζω πως έχουν παρέλθει οι στιγμές που παίζαμε με την Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ και ήμασταν ικανοποιημένοι αν χάναμε με λίγα γκολ. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Η Ατλέτικο προκαλεί φόβο όχι μόνο στις αντιπάλους της στην Ισπανία, αλλά και στα ευρωπαϊκά κύπελλα και το Champions League. Έχει καταφέρει να αναπτύξει μία πολύ καλή αμυντική λειτουργία και να είναι θανατηφόρα στην επίθεση. Με αυτό το σκεπτικό, μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο», τόνισε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού.

Στη συνέχεια εξέφρασε, εμμέσως πλην σαφώς, την επιθυμία του να βιώσει αυτήν την κατάσταση, λέγοντας: «Θα ήθελα πραγματικά να είμαι μέρος αυτής της κατάστασης. Όταν αγωνιζόμουν στην Ατλέτικο είχα ζήσει πολύ σκληρές στιγμές, με αλλαγές προπονητών, σεζόν με άσχημα αποτελέσματα. Όμως δεν διαλέγεις εσύ το πότε θα είσαι σε μία ομάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα